99
Biserica/Parohia "Serban Voda" din Bucuresti, sector 4, str. Petre Tutea nr. 1, va invita, in Sfantul Post al Nasterii Domnului, in coninuare, la o noua conferinta:

Duminica - 3 decembrie 2017, de la orele 18,00, va conferentia Parintele Profesor Nicolae Bordasiu de la Biserica "Sf. Silvestru" din Bucuresti despre "Crampeie din Istoria Rugului Aprins si a temnitelor comuniste, povestite pe viu!"


Asa incat, LIVE, in aceasta duminica, in cadrul conferintelor transmise in direct, ne vom intalni cu un alt invitat special, care ne va provoca la un dialog privind istoria temnitelor din comunism, dupa cum asigura, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Dr. teolog Stelian Gombos, unul dintre organizatorii evenimentului.

Pr. prof Nicolae Bordasiu, IN DIRECT din Biserica Serban Voda

Conferinta de duminica, organizata de Parohia Serban Voda din Capitala, al carei parinte paroh este Pr. Dinu Pompiliu, in colaborare stransa cu Dr. teolog Stelian Gombos, are ca parteneri media oficiali: Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe si Biroul mass-media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor [ www.sf-esc.ro  ], preocupati in promovarea evenimentului si, totodata, in transmiterea in direct a conferintei in spatiul virtual, in propriile retele web.

Conferinta "Crampeie din Istoria Rugului Aprins si a temnitelor comuniste, povestite pe viu!",  sustinuta de Pr. prof. Nicolae Bordasiu, va putea fi urmarita in playerul TV Lacasuri Ortodoxe, aflat pe paginile www.lacasuriortodoxe.ro si www.lonews.ro.

Cu binecuvantarea PS Parinte Vincentiu, transmisiunea in direct a conferintei va putea fi urmarita, de asemenea, in paginile intregii retele a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, in paginile web ale protopopiatelor, bisericilor si manastirilor din cadrul eparhiei, inscrise in reteaua www.sf-esc.ro , dupa cum informeaza site-ul web oficial eparhial.

Duminica in care Pr. prof. Nicolae Bordasiu va sustine mult-asteptata conferinta, este cea de-a 31 Duminica dupa Rusalii, zi de cinstire aparte a Sfantului Cuvios Gheorghe de la Cernica si a Sfantului Prooroc Sofonie, in care in biserici se va citi fragmentul evanghelic dedicat Vindecarii orbului de la Ierihon.


De asemenea, tot duminica, la orele diminetii (incepand cu ora 8:00), veti putea urmari Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii, din mai multe biserici aflate in tara si in strainatate, in cadrul aceluiasi program tv, prezent in toate paginile web enumerate mai sus si in paginile Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

Pr. prof. Nicolae Bordasiu: Crampeie din Istoria Rugului Aprins si a temnitelor comuniste, povestite pe viu!

Pr. prof. Nicolae Bordasiu a stat ascuns ani îndelungaţi (1948-1955) prin satele bihorene, fiind căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani închisoare, in urma înfiinţarii Asociaţiei Tineretului Ortodox Studenţesc, prin care s-a urmarit contracararea activitatii uteciste în rândul studenţilor - acesta facand parte din grupul de tineri de la „Rugul Aprins” de la Mânăstirea Antim.

Nicolae Bordasiu, născut la 22 mai 1924 în satul SĂBOLCIU din judeţul Bihor, urmase cursurile Facultăţilor de Teologie şi Farmacie din Bucureşti.

Descoperit şi arestat pana la urma, în 1955, a trait ani grei de închisoare in Timişoara, Jilava, Oradea şi Aiud, fiind deţinut politic pana in anul 1964. Dupa eliberare, intre alte ocupatii, a ajuns sa faca parte dintr-un colectiv care a preparat pentru întâia oară în România gama globulina din sânge retro-placentar.

Patriarhul Justinian l-a numit pe Nicolae Bordasiu profesor la Seminarul Teologic din Bucureşti, l-a hirotonit diacon și apoi preot, chiar de sărbătoarea Sfantului Andrei, în 30 noiembrie 1969. A urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, avandu-l îndrumător pe Părintele Dumitru Stăniloae.

Incepând cu anul 1990, a organizat participarea tinerilor la întâlnirile de tineret creştin din Europa, la Taize. Din anul 2003 si pana in anul 2010 a fost paroh al Bisericii Sfantul Silvestru din Bucuresti.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
99
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10677 sec - PID: 13234