15
In ziua de duminica, 26 noiembrie 2017, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a transmis, la invitatia reprezentantilor parohiei, Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii, din Biserica Parohiei Sfintii Romani - Trapezului, aflata in Protoieria Sector 3 Capitala.

Transmisiunea in direct din Biserica Sfintilor Romani - Trapezului a inceput in jurul orei 8:30


Parohia Sfinţii Români - Trapezului a fost infiintata din încredinţarea PF Patriarh Teoctist, prin hotararea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, din data de 5 noiembrie 2003.

Biserica ocupa o suprafata restransa, impusa de dimensiunile reduse ale terenului de care s-a dispus, de doar 720 de metri patrati. Aceasta mai are si un al doilea hram: Acoperamantul Maicii Domnului, iar in urma cu aproximativ un an, mai exact in duminica din 2 octombrie 2016, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, in calitate de delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a săvârşit Slujba de Târnosire a sfântului lacaş.Sfântul lăcaş inchinat Tuturor Sfintilor Romani din Trapezului a fost ctitorit într-o zonă a Capitalei, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Sfintirea mica a bisericii avusese loc in data de 2 martie 2005, insa lucrările aveau sa continue, treptat locul de slujire transformandu-se dintr-un cort amplasat pe o fundatie initiala de beton, intr-o splendida ctitorie. Slujbele se savarasesc, insa, in noua biserica, dinainte de finisarea totala a lacasului, si dinainte ca pictura sa fie gata ori ca biserica sa aiba propria catapeteasma, incepând cu ziua hramului din anul 2008.

O biserica deja neincapatoare, la doar un an de la sfintire

In prezent, biserica este plina de credinciosi in fiecare zi de duminica, multi dintre acestia, dat fiind ca biserica nu s-a bucurat de o suprafata prea mare de desfasurare, fiind nevoiti deja, la doar un an de la sfintire, sa ia parte la slujba, stand dincolo de usile sfintei biserici, pe treptele din fata acesteia (incheiate cu un pridvor deschis), protejate ingaduitor de streasina destul de avansata a acoperisului.Si in aceasta duminica biserica s-a dovedit a fi neincapatoare, credinciosii venind in numar mare alaturi de slujitorii lor: Preot Paroh – Ion Mărăcineanu, Preot coslujitor – Valerian Manea si Preot Coslujitor – Mina Stavara, mai ales ca, de aceasta data, evenimentul liturgic a fost anuntat ca fiind insotit de o comunicare sustinuta pe tema "Marturisitorii romani ai lui Dumnezeu din perioada comunista. Parintii de la Rugul Aprins, din cadrul Manastirii Antim din Bucuresti si lumina credintei lor", de catre teologul si publicistul Stelian Gombos . 

Adresa exacta a Bisericii Parohiei Sfintii Romani si Acoperamantul Maicii Domnului din Trapezului, este: Str. Trapezului nr. 3A, Sector 3, Bucuresti.

Inregistrarea transmisiunii in direct efectuata la Sarbatoarea Sfantului Cuvios Stelian Paflagonul si a Sfintilor Cuviosi Alipie Stalpnicul si Nicon, in Duminica a 30 dupa Rusalii, poate fi urmarita in playerul afisat mai jos, integral, avand o durata de aproximativ 3 ore.

frameborder="0" allowfullscreen="" style="letter-spacing: 0.1px;">

Duminica dimineata, vizitatorii paginilor web www.lacasuriortodoxe.ro , www.lonews.ro si cei ai retelei Episcopiei Sloboziei si Calarasilor ( www.sf-esc.ro ) si ai retelei Arhiepiscopiei de Alba Iulia ( www.reintregirea.ro ), au putut urmari in direct aceasta transmisiune video, alaturi de alte transmisiuni LIVE ale Slujbei Sfintei Liturghii oficiate in mai multe biserici si manastiri din tara si strainatate.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01246 sec - PID: 20917