60

"Este impresionant felul in care, dupa 1989 si-a dirijat viata pentru a fi placuta lui Dumnezeu si pusa in slujba oamenilor!", acestea au fost cuvintele prin care parohul Bisericii Serban Voda din Bucuresti a deschis conferinta sustinuta de Razvan Bucuroiu în splendida biserica din Capitală.

Tema conferintei a fost: A fi tanar, intr-o lume batrana!

Eseistul si publicistul invitat a subliniat, că a încercat, în cadrul conferintei pe care a sustinut-o, sa lamureasca publicul caracterizat de o finete aparte, ce inseamna mai exact, in sens profund, "a fi tanar" si "a fi batran".

"Batran, in sens bilogic, dar si sufletesc", a mentionat Razvan Bucuroiu, explicand cum unii ajung sa fie batrani trupeste, iar altii, desi tineri din punct de vedere biologic, sunt batrani sufleteste.
Distinctia dintre aceste doua planuri, biologic si duhovnicesc, i-a revenit - ca tema pe care si-a auto-insusit-o si a rezolvat-o pe deplin - renumitului publicist si om de mare valoare, aseara, cand, inca dinainte cu o ora de inceperea conferintei, cei interesati incepusera deja sa-si ocupe cele mai bune locuri. Pr. Dinu Pompiliu, paroh al Bisericii Serban Voda din Bucuresti, anuntase aceasta noua conferinta, in urma cu doar o saptamana, in randul credinciosilor pe care ii pastoreste.

Prezentator si moderator al discutiilor, care de regula insotesc o astfel de conferinta conform regulilor organizatorilor, a fost Dr. teolog Stelian Gombos.

"Cand pomenim numele Razvan Bucuroiu, pomenim 2 reviste de mare calitate: Lumea Credintei [ http://www.lumeacredintei.com/ ] si Lumea Monahilor. Lumea Credintei apare neintrerupt, lunar, din 2003. Lumea Monahilor apare deja de 10 ani.

Cand spunem Razvan Bucuroiu, spunem emisiuni deosebite, pe TVR 1, TVR 2, unde a fost si director" - a afirmat Stelian Gombos, in prezentarea pe care acesta a facut-o invitatului.

"Cand spunem Razvan Bucuroiu, spunem un apologet, un marturisitor, care prin cele 2 reviste si emisiunile realizate si la care a participat, cauta si reuseste sa slujeasca Biserica, poporul, acest neam si aceasta tara, dupa principii sanatoase, riguroase, dupa norme crestine autentice, potrivit unor invataturi sanatoase ale Bisericii si ale lui Dumnezeu, pe care le impliniste in viata domniei sale. 


...Un vechi si de cea mai buna calitate prieten al Bisericii". 

Conferinta s-a bucurat de aprecierile si de aplauzele publicului, la cei 54 de ani ai sai, impliniti in urma cu doar cateva zile, Razvan Bucuroiu rezumand, in cateva cuvinte, motivul alegerii temei pe care a dezbatut-o:

"Am realizat brusc, acum putina vreme, ca am trait prima jumatate din viata in comunism, si a doua jumatate in democratie.

Pur si simplu, parca au fost doua vieti diferite. Si, m-am intrebat: cum poti fi tanar, intr-o lume batrana?"

Conferinta, sustinuta aseara intr-o atmosfera extraordinara si "odihnitoare", modalitate perfecta de a petrece o duminica-seara, a fost raspunsul dat acestei grele si si extrem de complicate intrebari... 

frameborder="0" allowfullscreen="" style="letter-spacing: 0.1px;">

Evenimentul a fost transmis in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe ( www.lonews.ro si www.lacasuriortodoxe.ro ) [ https://lonews.ro/promo/24122-razvan-bucuroiu-in-direct-pe-tv-lacasuri-ortodoxe-duminica-seara-26-noiembrie.html ] putand fi urmarit, de asemenea,, cu binecuvantarea PS Vincentiu, in paginile retelei web eparhiale a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor ( www.sf-esc.ro ), cat si in reteaua web a Arhiepiscopiei de Alba Iulia ( www.reintregirea.ro ) - retele web partenere.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
122
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Ai un site ortodox? Promovează-l aici.
Nu ai un site ortodox pentru tine si comunitatea ta? Creează unul aici.
Creează și Promovează

π 0.0722 sec - PID: 12003