75
Foto: Presedintele Bulgariei, Rumen Radev, si Patriarhul Neofit al Bulgariei
Sursa foto: Patriarhia Bulgara

Site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Bulgare a publicat următoarea informație: 

"Statul Bulgar și Biserica Ortodoxă Bulgară sunt unite în aspirația lor de a dezvolta și aprofunda relațiile intre Bulgaria și Republica Macedonia.

Aceasta este poziția comună a Președintelui Rumen Radev și a Preafericirii Sale Patriarhul Neofit al Bulgariei, care s-au întâlnit astăzi [LO: 25 noiembrie 2017], la inițiativa Președintelui. 

În cadrul intalnirii, s-a subliniat importanța acordurilor bilaterale privind prietenia, buna vecinătate și cooperarea intre Bulgaria și Macedonia, care sporesc încrederea reciprocă, contribuie la dezvoltarea bilaterală a relațiilor și favorizeaza procesul de integrare europeană a Republicii Macedonia. 

A fost mentionata conjugarea spirituală a Bulgariei și a Republicii Macedonia. 

Patriarhul Neofit a prezentat scrisoarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Macedoniei, al cărei conținut a fost făcut cunoscut șefului statului, și care solicită instituirea unității euharistice a Bisericii Ortodoxe din Bulgaria cu 'Arhiepiscopia restaurată din Ohrid, ca entitate a Bisericii Ortodoxe din Macedonia'.

Patriarhul l-a asigurat pe Președinte de bunăvoința Patriarhiei Bulgare de a căuta calea unei soluții favorabile. Această problema va fi discutată in ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe Bulgare, în timp ce problema autocefaliei va fi discutată cu celelalte Biserici Autocefale locale".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
230
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08879 sec - PID: 22979