45
Foto: Vice-Presedinte Ungaria, Zsolt Semjén
Licenta de utilizare: By kormany.hu (kormany.hu) [CC BY-SA 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5)], via Wikimedia Commons

Patriarhul Irineu al Serbiei a acordat, in aceste zile, la Palatul Patriarhiei din Belgrad, Ordinul Sfântul Rege Milutin, Vice-Președintelui Republicii Ungare, Zsolt Semjén, și Secretarului de Stat pentru relațiile cu Bisericile, Miklos Soltes.

Patriarhul Serbiei acorda o inalta distinctie Vice-Presedintelui Ungariei

În decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe se menționează, că propunerea a venit din partea Episcopului Lucian de Budapesta, avand la baza prietenia activă a celor doi oficiali ai Ungariei cu Biserica Ortodoxă și poporul sârb, manifestata în special prin ajutorul lor altruist fata de Eparhia din Budapesta. 

Patriarhul Irineu a menționat ca fiind incantatoare relațiile dintre cele două națiuni vecine, sârbă și maghiară, astăzi aflate la un nivel ridicat: 

"Un vechi proverb sârb spune: 'Vecinul contează mai mult decât fratele, care este departe'. Ca membri ai unei familii creștine, trebuie să trăim în relații fraterne.

Sper și mă rog Domnului, ca relațiile popoarelor noastre sa fie întărite în bine și în folos reciproc", a spus Patriarhul Irineu.

Cei doi oaspeti i-au transmis Patriarhului Irineu salutul cald al Președintelui Ungariei, Viktor Orbán, și al Arhiepiscopului Péter Erdő, multumind Bisericii Ortodoxe Sârbe din Ungaria...

..."care îndeplinește un rol multilateral, aduce multe valori, contribuie la bogăția noastră culturală și la alte dimensiuni.


Nu este o coincidență că, în Ungaria, am recunoscut Biserica Ortodoxă Sârbă drept Biserică istorică. Am semnat un acord cu Biserica Sârbă, similar cu acordul cu Biserica Catolică", a mentionat Zsolt Semjén, din calitatea de Vice-Presedinte al Ungariei. 

"Doresc, în numele poporului maghiar, să-mi exprim marele respect față de dumneavoastra, de Biserica și de poporul dumneavoastra".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
54
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12955 sec - PID: 9037