61
Foto: Patriarhul Teodor II al Alexandriei
Licenta: Kremlin.ru [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0) or CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons

Peste 230 de persoane au fost ucise, zilele trecute, in urma detonarii unei bombe si a unui tir armat deschis asupra multimii aflate lângă o moschee din Egipt, în Peninsula Sinai, la Bir-al Abed, in apropierea localitatii al-Arish.

In urma atacului, Patriarhul ortodox al Alexandriei avea sa declare intr-un mod profetic: "Atacul din nordul Sinaiului, este începutul multor rele în Orientul Mijlociu"

Dupa atacul din Sinai, Patriarhul ortodox al Alexandriei afirma: Este doar inceputul!

De atac au fost suspectati militanții jihadiști, islamistii care se rugau acolo si isi faceau rugaciunea pe care o obisnuiau in ziua de vineri facand parte dintr-o confesiune islamista considerata eretica de catre grupările jihadiste: sufismul.

"Inima mea suferă. Atacul din nordul Sinaiului este începutul multor rele din Orientul Mijlociu", a spus Papa și Patriarhul Alexandriei, Theodoros al II-lea (Teodor), într-un interviu acordat postului de televiziune grecesc ANT1, pe marginea atacului terorist din nordul Sinaiului, care a ucis cel puțin 235 de persoane.

"Sunt foarte îngrijorat. Cu o lună în urmă, am avut marea onoare să-l întâlnesc pe Președintele egiptean și am dezbătut marea nevoie de fratietate.

Acum, ne confruntăm cu o mare problema a ariei Muntelui Sinai. Părinții noștri, mănăstirea noastră și bisericile se află în fața unui semn de întrebare: Ce se va întâmpla mâine?", a adăugat patriarhul. 

"Regret. Ne apropiem de zile foarte dificile. Evenimentele vor avea loc unul după altul", a spus Primatul, referindu-se la "criza subterană" dintre sufistii islamisti și salafistii islamisti, care iese la iveală.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
387
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09159 sec - PID: 2643