80
O noua lege, votata in Ucraina, a declarat ziua de 25 decembrie a fiecarui an drept zi libera, de sarbatoare in intreaga tara, desi Craciunul este serbat de majoritatea locuitorilor dupa calendarul vechi, cu o intarziere de 13 zile.

Ucraina: prin lege, 25 decembrie declarata zi libera de Craciun, dupa calendarul nou

Ca raspuns, Protopopul Nicolae Danilevici, vicepresedinte al Departamentului pentru Probleme Externe al Bisericii Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a conferit o interpretare pozitivă noii legi adoptate de Parlamentul Ucrainean, care popularizeaza vacanța de Crăciun conform calendarului nou [în timp ce Biserica Ortodoxă din tara sărbătorește Craciunul conform calendarului vechi, pe 7 ianuarie]. 

Părintele Nicolae a declarat:
„Ca paroh al unei biserici cu hramul Sfântul Spiridon, a cărui cinstire speciala are loc pe 25 decembrie (dupa calendarul vechi iulian) și coincide cu Crăciunul catolic, consider pozitiva adoptarea acestei legi".
"În timp ce catolicii se vor bucura de sărbătoarea lor, ii voi invita pe toți ortodocșii din Kiev sa ni se alature la sarbatoarea ocrotitorului nostru", a spus Părintele Nicolae.
El propune, în urma adoptarii acestei noi legi privind sarbatorirea Craciunului, să se construiască biserici inchinate Sfântului Spiridon, în toate eparhiile Bisericii Ortodoxe din Ucraina. 

"Și, cat timp ele se construiesc, credincioșii vor putea merge în continuare la bisericile care exista, pentru a participa la slujbă în cinstea sfântului. Astfel, vor fi mai mulți oameni care se vor bucura de sărbătoare, în acea zi, în țara noastră", a încheiat Protopopul.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
62
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0891 sec - PID: 29933