61
In perioada 6-12 Decembrie 2017 se va desfăsura a XXIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Artă SIAF, pe simezele Muzeului Chosunilbo din Seul, Coreea de Sud.

Festivalul Internaţional de Artă SIAF, decembrie 2017 - Seul, Coreea de Sud

Manifestarea de prestigiu va reuni artisti din aproximativ 40 de tări, selectati si invitati de organizatori: World Culture Artists Association, Inc.(WCAA) si International Creative artists Association (ICAA). Curator al evenimentului este doamna Bosuk Lee, presedintele celor două asociatii, cunoscut si apreciat artist din Republica Coreea. Organizatorii editează si catalogul evenimentului.

Deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă SIAF 2017 va avea loc pe 6 decembrie 2017, in prezenta corpului diplomatic de la Seul, reunind Ambasadori si Atasati culturali de pe 4 continente (Asia, America de Nord, America de Sud, Europa) din tările care au artisti expozanti in cadrul evenimentului, a colectionarilor de artă si a personalitătilor vietii culturale si artistice din Coreea de Sud, a publicului coreean iubitor de frumos. Ansamblul “ Leehanna Ballet” va prezenta un spectacol care include dansuri coreene si balet.

Festivalul din acest an se intitulează "Pace si dragoste", iar pe simezele Muzeului Chosunilbo vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică, ceramică etc., realizate de artisti selectionati din circa 40 de tări. Festivalul va cuprinde o gamă variată de evenimente, cum ar fi un seminar având tematica " Antirăzboi", care se va desfăsura pe 7 si 8 decembrie 2017 la Universitatea Induk din Seul( in Amfiteatrul Woonbong), dar si vizitarea unor obiective culturale importante din Seul si imprejurimi: Palatul Regal Gyeongbokgung, MMCA Seoul (Muzeul National de Artă modernă si contemporană), Muzeul sculpturilor din piatră antice Sejoong si Muzeul Satului (ambele in apropiere de Seul) etc.

Claudiu Victor Gheorghiu la Festivalul Internaţional de Artă SIAF 2017, Seul, Coreea de Sud

Artistul roman Claudiu Victor Gheorghiu a fost selectionat si invitat să reprezinte România, la a XXIV-a editie a Festivalului international de artă-SIAF 2017 si va prezenta pe simeze lucrări de artă religioasă, respectiv filactere si icoane pe lemn, o coincidentă fericită in acest an 2017, care a fost declarat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti în Patriarhia Română.

Filacterele sunt lucrate in tehnica tempera, tuș și foiță de aur pe hârtie, cu teme diverse cum ar fi: Sf. Apostoli si Evanghelisti Matei, Marcu, Ioan si Luca, Sf. Trei Ierarhi si Nasterea Domnului, iar icoanele sunt lucrate in tehnica tempera cu ou pe lemn: Nasterea Maicii Domnului si Sf. Ap. Ev. Luca (conform tradiției Bisericii, întemeietorul iconografiei și sfânt ocrotitor al iconografilor), așadar implicit patronul şi ocrotitorul pictorilor iconari.

Claudiu Victor Gheorghiu este membru in Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar si membru Visarta.

Artistul român participă după 10 ani la o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Artă SIAF de la Seul, după ce la editia a XVI-a, din septembrie 2007, a prezentat pe simezele Muzeului Chosunilbo 13 icoane din ciclul intitulat " Patimile Apostolilor", a patra expozitie personală cu artă religioasă, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, initiată la Bucuresti, pe simezele galeriei Galateea in iunie-iulie 2007, continuată la Seul in septembrie 2007 si incheiată pe simezele galeriei Silva din Busteni, in decembrie 2007-ianuarie 2008.

FOTOGRAFII folosite la realizarea articolului Artistul iconar Claudiu Victor Gheorghiu reprezinta Romania la SIAF 2017, in Coreea de Sud:
 
1. Afis la a XXIV-a editie a Festivalului international de artă-SIAF 2017, Seul, Coreea de Sud.
2. Claudiu Victor Gheorghiu : pliant de prezentare in limba engleză, partea I
3. Claudiu Victor Gheorghiu : pliant de prezentare in limba engleză, partea a II-a

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
67
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07053 sec - PID: 29995