74

Orasul Urziceni, timp de peste o luna, aflat in atentia intregii lumi (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Ieri, la Urziceni, a fost o zi de mare sarbatoare, care a atras atentia intregii lumi. Astfel, Catedrala orasului a fost plina de oameni, care au venit sa se inchine la moastele Sfantului Ierarh vindecator si facator de minuni Nectarie din Eghina, ale carui sfinte moaste se afla permanent in acest sfant lacas din municipiu.

Orasul Urziceni, pentru mai mult de o luna, in atentia intregii lumi

Evenimentul liturgic desfasurat ieri in Urziceni, la care a participat un sobor mare de preoti si diaconi, a inceput la ora 7:30, cu Slujba Utreniei, aceasta fiind urmata de Slujba Sfintei Liturghii si de Slujba Acatisului Sfantului Ierarh Nectarie, si s-a incheiat in jurul orei 13:00.

Chiar daca vremea a fost una ploioasa, prezenta la eveniment a fost numeroasa, sutele de pelerini sositi din localitate si imprejurimi, inclusiv din capitala, avand ocazia sa se inchine atat la moastele Sfantului Ierarh Nectarie, facatorul de minuni, cat si la un alt sfant odor facator de minuni: Icoana Maicii Domnului Prodromita de la Muntele Athos - serbata conform calendarului Bisericii Ortodoxe Romane pe data de 12 iulie a fiecarui an - adusa din Manastirea Chiroiu.

Intre cei prezenti la slujba, s-au aflat si mai multe oficialitati locale. Cu aceeasi ocazie, preotul paroh al Catedralei din Urziceni,  Pr. Bogdan Ionut Stancu, a pregatit, alaturi de credinciosii pe care ii are in pastorire, numeroase pachete cu bunuri si alimente, acestea fiind impartite tuturor celor prezenti.

Evenimentul, care a urmat unei serii de 40 de Sfinte Liturghii, a fost transmis in direct de voluntarii Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe, prin Serviciile proprii tehnice de voluntariat LiveCamera media PRODUCTION si NETCreator, in colaborare cu slujitorii sfantului lacas din Urziceni.

Orasul Urziceni, pentru mai mult de o luna, in atentia intregii lumi

Toate cele 40 de Sfinte Liturghii au putut fi urmarite, de asemenea, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, LIVE, in toata perioada precedenta, Catedrala din Urziceni fiind prima Catedrala din Romania care dispune de un sistem tehnic propriu complet destinat transmiterii in direct a evenimentelor ce se desfasoara in sfantul lacas. Transmisiunile in direct pot fi urmarite, pe langa paginile www.lacasuriortodoxe.ro si www.lonews.ro, atat in pagina web a Catedralei din Urziceni [ http://catedralaurziceni.ro/ ], cat si pe paginile web ale Protopopiatului Urziceni [ www.protopopiatulurziceni.ro ] si bisericilor si manastirilor din cadrul Eparhiei Sloboziei si Calarasilor incluse in reteaua web eparhiala [ www.sf-esc.ro ], dar si in paginile web ale Arhiepiscopiei de Alba Iulia - partener de retea [ www.reintregirea.ro ].

In total, mai multe sute de mii de oameni au fost martori si au putut participa, astfel, la evenimentele desfasurate in toata aceasta perioada in Urziceni, intre cei interesati, pe langa romani - care au reprezentat desigur majoritatea - streaming-ul live contorizand vizitatori din toate colturile lumii, pe primele locuri dupa Romania aflandu-se in ordine SUA, Germania, Spania, Canada, Republica Moldova, Australia si celelalte tari europene.

Miile de pelerini - din toate aceste 40 de zile - care au ajuns special pentru aceasta in Urziceni, cat si cele cateva sute de oameni pe care camerele de filmat le-au surprins numai ieri, in timpul slujbei, inchinandu-se in fata raclei cu moastele Sfantului Nectarie si a Icoanei Maicii Domnului Prodromita, au incununat cu succes seria manifestarilor cu care municipiul se mandreste deja de mai multi ani de zile, organizate cu daruire de Pr. paroh Bogdan Ionut Stancu si intreaga sa familie, alaturi de ceilalti slujitori ai sfantului lacas si de parohieni.

Inregistrarea transmisiunii in direct, care a surprins evenimentele desfasurate ieri in centrul Municipiului Urziceni, poate fi urmarita dand click aici: https://lacasuriortodoxe.ro/video-noutati/86210-transmisiune-in-direct-din-catedrala-urziceni.html . 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
79
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0656 sec - PID: 6298