53
Foto: Zidul Intristarii
Sursa: www.foma.ru 
Un monument dedicat victimelor represiunii politice a fost inaugurat in aceste zile la Moscova, de către Patriarhul Kirill al intregii Rusii și de Președintele Vladimir Putin.

Un Zid al Intristarii, in Rusia

Patriarhul le-a cerut tuturor celor adunați cu ocazia dezvelirii "Zidului Intristarii" să nu uite niciodată represaliile teribile ale secolului trecut și faptul că victimele erau oameni reali și strămoși ai rușilor care trăiesc astăzi, raportează Interfax-Religion ( http://interfax-religion.ru/?act=news&div=68498 ).

"Sunt necesare memoriale, pentru vindecarea oamenilor.

Venind aici, reamintindu-si evenimentele tragice ale istoriei noastre, oamenii nu ar trebui să se simtă deznădăjduiți și disperați, ci să se gândească la descendenții lor și la ce fel de țară și ce fel de istorie vor lăsa ca moștenire", a spus Primatul.


Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril a subliniat, de asemenea, necesitatea tragerii unor concluzii corecte vizavi de secolul precedent, pentru ca greselile stramosilor lor sa nu mai fie repetare niciodată.

Un Zid al Intristarii, in Rusia

Monumentul descrie o masă de oameni fără chipuri, victime care au fost acuzate în mod fals, sub Stalin, ca fiind "dușmani ai poporului".

Estimările arata ca 700.000 de oameni au suferit în vremea Marii Terori 1937-1938, potrivit Reuters.

La rândul său, Președintele Putin a numit represiunile politice drept o crimă pe care nimic nu ar putea justifica vreodata.

"Când vorbim de represiuni și de suferința și de moartea a milioane de oameni, este suficient să vizităm Butovo și alte morminte comune ale victimelor represiunilor, deloc putine în Rusia, să înțelegem că nu poate exista nicio justificare pentru aceste crime", a remarcat șeful statului rus.

Putin a subliniat necesitatea amintirii tragediei represiunilor și "cauzele care au dat naștere" acesteia.

"Niciodată nu trebuie să împingem societatea spre groapa periculoasă a divizarii.

Acum este important ca toți să ne bazăm pe valori de încredere și stabilitate. Doar pe aceste baze vom putea să abordăm provocările cu care se confruntă societatea și țara noastră", a concluzionat Președintele rus.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
14
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.36857 sec - PID: 25525