44

Foto: Sfantul Maxim Marturisitorul

By anonimus ([1]) [Public domain], via Wikimedia Commons

Patriarhul catolicos al Georgiei, Ilia II, considera că nu va dura mult pana cand un seminar si un hotel pentru pelerini vor fi construite în regiunea Lechkumi, din nord-vestul Georgiei.

Moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul, cinstite prin ridicarea unui seminar, in Georgia

In acest loc sunt păstrate moastele Sfântului Maxim Marturisitorul, iar noile constructii vor permite creșterea numărului de vizitatori care sa vina si să se inchine in aceste sfinte locuri.

"Există puține figuri duhovnicesti care au lăsat o asemenea amprentă, de neșters, asupra lumii creștine, precum Sfantul Maxim Mărturisitorul", a spus Patriarhul Georgiei.
Informatia a fost oferita de revista frantuzeasca Orthodoxie ( https://orthodoxie.com/construction-dun-seminaire-aupres-reliques-de-saint-maxime-confesseur/ }, intre editiile sale recente.

Moaștele Sfântului Maxim Marturisitorul au fost descoperite în Georgia, în 2010. 

Langa moastele Sfantului Maxim Marturisitorul: seminar si hotel, ridicate in Georgia

Autenticitatea sfintelor moaste ale Sfantului Maxim Marturisitorul a fost confirmată după mai mulți ani de analize și a fost anunțata la cea de-a V-a Conferința Teologică Internationala, desfasurata in Tbilisi în 2015, care a reunit oameni de știință, cercetători și clerici sositi din Serbia, Grecia, Rusia, Marea Britanie și Australia.

Cu aceasta ocazie, ei au purtat discutii despre viața și lucrările Sfântului Maxim Mărturisitorul (580-662, mutarea moastelor Sfantul Maxim Marturisitorul fiind cinstita in mod aparte în ziua de 13 august a fiecarui an).

Sfântul Maxim Marturisitorul a fost persecutat de împăratul bizantin Constantin al II-lea, suferind torturi și exilarea în vestul Georgiei, alaturi de doi dintre ucenicii săi.

Aici, acesta a fost si îngropat, în orașul Tsagrei, centru regional al regiunii istorice Lechkhumi.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
16
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0856 sec - PID: 25354