81

CONFERINȚA transmisa in direct: "Religia în lumea contemporană"Parohia Șerban Vodă din Bucureşti  organizează Conferința cu tema: "Religia în lumea contemporană". Conferinta va fi sustinuta de Parintele Gheorghe Colțea.

Parintele Gheorghe Coltea este cunoscut pentru conferintele pe care le sustine in tara, fiind invitat deseori la televiziunile locale, cu transmisiune prin cablu, cat si la diferite evenimente bisericesti sau culturale.

De aceasta data, Conferinta, intitulata "Religia in lumea contemporana", sustinuta de indragitul Parinte Protopop de Bran-Zărnești va fi sustinuta intr-o biserica bucuresteana recunoscuta de asemenea pentru evenimentele deosebite pe care le organizeaza regulat [ http://www.parohiaserbanvoda.ro/evenimente ], fiind una dintre parohiile preocupate de o promovare cat mai buna inclusiv in spatiul web, a activitatilor si misiunii pe care in general Biserica Ortodoxa Romana le desfasoara.

Parohia Serban-Voda din Bucuresti [ http://www.parohiaserbanvoda.ro/biserica ] isi are inceputurile la jumatatea secolului al XX-lea, numele sau provenind de la fosta comuna Serban Voda, pe teritoriul careia, altadata, se afla, luand fiinta sub arhipastorirea vrednicului de pomenire Patriarh Nicodim Munteanu - marcata de numele unuia din cei mai distinşi domnitori ai Ţării Româneşti, Radu Şerban (1601-1612).

Biserica Serban-Voda din Bucuresti va gazdui conferinta Pr Gheorghe Coltea: Religia in lumea contemporana

Dincolo de istoria deosebita a locului in care a trait odata si poetul George Bacovia, astazi credinciosii bucuresteni ai fostei asezari Serban Voda se roaga in biserica nou cladita, a carei piatra de temelie se punea in 22 august 1943, urmand sa fie sfintita spre slujire, cu trei ani mai tarziu. Astazi, Biserica Serban Voda are trei hramuri: Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Paisie de la Neamţ [ http://www.parohiaserbanvoda.ro/octrotitorii-bisericii ].

Iar faptul ca slujirea lui Hristos prin slujirea aproapelui nu ramane doar o simpla vorba, ci este pusa in practica in aceasta parohie a Capitalei, este demonstrat de manifestarile dese care se deruleaza in parohie. Astfel, mult-asteptata conferinta de duminica, sustinuta de  Parintele Gheorghe Colțea, urmeaza, spre exemplu, unei recente intalniri cu tinerii, organizata tot in Biserica Serban Voda cu doar o zi in urma, dedicata Sfintilor si Sfinteniei [ http://www.parohiaserbanvoda.ro/evenimente/sfant-si-sfintenie-226 ].

Update -VEZI inregistrarea conferintei dand click aici: Parintele Gheorghe Coltea la Biserica Serban-Voda din Bucuresti - 29.10.2017 - https://lacasuriortodoxe.ro/video-noutati/85326-parintele-gheorghe-coltea-la-biserica-serban-voda-din-bucuresti-29-10-2017.html

Ciclul nou de conferinte, in care se va inscrie si cea sustinuta de Pr. Gheorghe Coltea, care este si Paroh al bisericii din localitatea Moeciu de Jos, judetul Brașov, a inclus, anterior, o conferinta intitulata "Ortodoxia ca stil de viata!", a Dr. Pavel Chirilă, si o alta, "Mărturisitorii români ai lui Dumnezeu din perioada comunistă”, sustinuta de dr. teolog STELIAN GOMBOȘ.


Pr. Gheorghe Coltea din Bran, LIVE pe TV Lacasuri Ortodoxe: CONFERINTA Religia in lumea contemporana

La invitatia organizatorilor conferintei din duminica ce urmeaza, 29 octombrie 2017, a 24-a dupa Rusalii - zi in care sunt cinstiti in mod deosebit Sfanta Cuvioasa Mucenita Anastasia Romana si Sfantul Cuvios Avramie si Maria, nepoata acestuia - Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va incerca sa transmita in direct evenimentul, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, incepand cu ora 18:00.

Parintele paroh al Catedralei bucurestene Serban-Voda este Pr. Dinu Pompiliu, Consilier Patriarhal, secretarul Comisiei de studii teologice al Academiei Române, Protoiereu la Protoieria 3 Capitală, intemeietor al agenţiei de turism  tour operatoare full service Basilica Travel, realizator al emisiunii 
”Misiune şi Comuniune” a postului oficial de televiziune al Patriarhiei Romane, Trinitas TV [ http://www.parohiaserbanvoda.ro/administratia-parohiala/preot-paroh-dinu-pompiliu-2 ].


Pentru cei interesati sa fie prezenti la conferinta de duminica in Biserica Serban Voda din Bucuresti, indicam si adresa exacta a sfantului lacas ortodox: str. Petre Tuţea nr. 1, sector 4, Bucureşti - pe iesirea din Capitala spre Giurgiu.

Pr. Gheorghe Coltea - transmisiune video in direct din Biserica Serban-Voda, Bucuresti

Conferinta "Religia în lumea contemporană" a Pr. Gheorghe Coltea, transmisa in direct la invitatia administratiei Bisericii Serban Voda din Arhiepiscopia Bucurestilor [ http://www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/ ], al carei chiriarh este PREAFERICITUL PĂRINTE DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE [ http://patriarhia.ro/biografia-142.html ], va putea fi urmarita incepand cu ora 18:00 (duminica, 29 oct. 2017), in programul TV Lacasuri Ortodoxe.


Conferinta , "Religia în lumea contemporană" a Pr. Gheorghe Coltea, va putea fi vizionata atat in paginile agentiei noastre de stiri ( www.lacasuriortodoxe.ro , www.lonews.ro), cat si in paginile web inscrise in retelele web ale Sloboziei si Calarasilor - www.sf-esc.ro - si Arhiepiscopiei de Alba Iulia - www.reintregirea.ro si ale tuturor protopopiatelor, bisericilor si manastirilor aflate in jurisdictia acestora.


Despre evenimentul de duminica, puteti citi mai multe in pagina oficiala web a Parohiei Serban Voda din Bucuresti: http://www.parohiaserbanvoda.ro/evenimente/conferinta-religia-lumea-contemporana-225 .
Organizatorii principali ai evenimentului, sunt Pr. Dinu Pompiliu si Dr. teolog Stelian Gombos, membru-voluntar al Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe®, partener media al manifestarii.


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
127
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10829 sec - PID: 12250