54
Foto: Comisia internationala pentru dialog teologic intre anglicani si ortodocsi, Malta 2017
Comisia internationala pentru dialog teologic intre anglicani si ortodocsi a emis, in aceste zile, un comunicat, pe tema recentei intruniri care a avut loc la Sliema, in Republica Malta, in perioada 14-21 octombrie 2017.

Comunicatul aminteste ca lucrarile Comisiei au fost punctate de rugaciuni zilnice, asistandu-se la Euharistia duminicală în Catedrala Anglicană Sfantul Pavel si oficiindu-se Sfanta Liturghie in Biserica grec-ortodoxă Sfantul Gheorghe, din Valletta, aparținând Mitropoliei de Italia și Malta - dupa cum informeaza revista Orthodoxie.com [Communiqué de la Commission internationale pour le dialogue théologique entre anglicans et orthodoxes https://orthodoxie.com/communique-de-commission-internationale-dialogue-theologique-entre-anglicans-orthodoxes/ ].

Ecumenism: dialog intre anglicani si ortodocsi, in Malta. Noul raport oficial pe 2017

După cum se convenise la ultima reuniune, din Armagh, Comisia a continuat să-și dezvolte înțelegerea teologică asupra persoanei umane.

În acest an, Comisia s-a concentrat asupra unor aspecte complexe și urgente legate de mediu, ecologie și viața, dezbatand in plen 4 documente principale care se ocupă de aceste aspecte, fiind exprimate comentariile privind aceste documente, de fiecare dată de catre un membru anglican și altul ortodox.

Conform comunicatului oficial, Comisia a observat că, în cadrul discuțiilor, s-a "atins un nivel semnificativ de convergență teologică în ceea ce privește aceste aspecte".

Activitatea Comisiei va continua în octombrie 2018, următoarea întâlnire intre anglicani si ortodocsi urmand sa se desfasoare in Cipru, gazda fiind Biserica ortodoxa a Ciprului.

Comunicatul oficial al Comisiei internationale pentru dialog teologic intre ortodocsi si anglicani a fost semnat si de Mitropolitul Nifon de Targoviste, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane in cadrul Comisiei de Dialog intre Ortodocsi si Anglicani.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
129
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11426 sec - PID: 12250