51
Sub titlul Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure”, Muzeul ASTRA si Muzeul Național Brukenthal organizeaza o expozitie inedita cu numeroase piese de patrimoniu, peste 100 la numar.

Relații interetnice în Transilvania. Amprenta săsească asupra ,,Țării de dincolo de pădure”

Expozitia va fi inaugurata maine, duminica, 22 octombrie 2017, urmand sa fie deschisa publicului pana in data de 12 noiembrie a aceluiasi an. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe® se afla pe afisele care promoveaza actiunea, fiind partener media oficial al evenimentului dedicat relatiilor interetnice din Transilvania.

Despre cele 100 de obiecte de patrimoniu, aflate in colectiile celor doua muzee amintite mai sus, organizatorii expozitiei Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure” ne-au dezvaluit ca va fi vorba despre piese atat ceramice, cat si textile, unele dintre acestea fiind mai vechi de 400 de ani.

Regiunea istorica aflata in zona centrala a Romaniei, Transilvania (Trans-silva - Dincolo de padure), incluzand 10 judete - Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mures, Salaj si Sibiu - revine, si prin acest eveniment, in centrul atentiei.

Transilvania. Relatii interetnice in Tara de dincolo de padure si amprenta saseasca

Intr-un interviu acordat pe tema lansarii expozitiei Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure, George Tomegea, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, a amintit ca aceasta va fi centrata pe omul de rand transilvanean si in niciun caz pe evenimente mari sau personalitati ale vremurilor din trecut.

"Expoziția Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure” este una dedicată nu marilor evenimente și personalități, ci vieții cotidiene a omului de rând". 

Amintind, prin urmare, aceasta abordare la nivel microistoric și etnografic a istoriei relatiilor interetnice din Transilvania, George Tomegea mai aminteste faptul ca, "din multitudinea de abordări posibile" a fost aleasa aceea care sa fie "concentrată pe elementele care au definit spațiul săsesc familiar al ultimelor secole, de la spațiul casnic, la cel rural și urban".

"La fel, sau poate chiar mai mult, ca în alte zone alei Europei, Transilvania a găzduit din cele mai vechi timpuri un amalgam de populații, toate punându-și amprenta asupra istoriei și evoluției zonei, cu ecouri până în ceea ce vedem și cunoaștem astăzi", a mai declarat directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Nu va mai ramane decat sa vizitati expoziția Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure”, al carei vernisaj, dand curs invitatiei organizatorilor evenimentului, va avea loc in aceasta duminica, 22 octombrie 2017, la ora 11:30, în Casa Artelor (Piața Mică, nr. 21 - Sibiu). 

In articolul de fata, gasiti, de asemenea, afisul legat de lansarea expozitiei Relații Interetnice în Transilvania. Amprenta Săsească asupra „Țării de dincolo de pădure”, pus la dispozitie de Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt al Muzeului ASTRA din Sibiu.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
47
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04842 sec - PID: 21200