72
"O catedrala record este in constructie la Bucuresti" - asa incepe un scurt reportaj publicat de serviciul belgian RTL, precizand ca, odata terminata, Catedrala Mantuirii Neamului va fi cea mai mare catedrala ortodoxa a lumii.

Catedrala Mantuirii Neamului apare pe RTL: cea mai mare catedrala ortodoxa a lumii (video)


Trecand de amplasarea in spatiu a obiectivului pe care focalizeaza, luand ca reper Casa Poporului, materialul video aminteste ca inaltimea turlei pricipale, denumită "Pantocrator", masoara 120 de metri.

Numarul lucratorilor implicati in realizarea constructiei - "600 de persoane" - si termenul final "30 noiembrie 2018, când va fi inaugurata" nu lipsesc din prezentarea video a Catedralei Mantuirii Neamului - despre care se aminteste ca va fi cea de-a "doua ca marime din Europa, după Bazilica Sfantul Petru din Roma".

Catedrala Mantuirii Neamului apare pe RTL: cea mai mare catedrala ortodoxa a lumii (video)

Videoclipul, care dureaza doar un minut, mai precizeaza ca in Catedrala vor incapea 5.000 de oameni, cladirea urmand sa aiba utilizat un spatiu de 4.000 de metri pătrați (din suprafata utila totala de 7200 metri patrati). 

Cladirea Catedralei Mantuirii Neamului, care va avea intr-un final, conform RTL 600 de ferestre si peretii imbracati in mozaicuri, ale carei clopote - 7 la numar - vor fi montate in aceasta iarna - va costa Biserica Ortodoxa din Romania aproape 100 de milioane de euro, conform realizatorilor reportajului. 

"Până în prezent au fost utilizate peste 100.000 de metri cubi de beton, peste 40.000 de tone de armare și 8.000 de metri cubi de ciment", se mai aminteste in raportul video destinat Catedralei Mantuirii Neamului.
Mai jos, va prezentam materialul video dedicata Catedralei Mantuirii Neamului, publicat de serviciul belgian al RTL:

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
39
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0307 sec - PID: 20985