48
În ciuda furtunii media din jurul lanțului german de supermarketuri Lidl si a deciziilor sale de a se folosi, pe ambalajele produselor proprii, de imaginea "trunchiata" a unor biserici - prelucrand pozele si indepartand crucile de pe biserici - gigantul alimentar și de băuturi Nestlé a făcut aceeași mișcare, raportează Breitbart [ http://www.breitbart.com/london/2017/10/15/nestle-removes-christian-cross-greek-yogurt-packaging/ ].

NESTLE urmeaza deciziei regretabile a LIDL, eliminand crucile de pe biserici

Nu doar că Nestle - o companie elvețiană - a făcut același apel de a fi eliminate crucile de pe o biserică reprezentativă, dar a ales același sfant lacas ortodox - Biserica Invierii, de pe insula grecească Santorini - care a declanșat controversa inițială asupra Lidl la începutul lunii trecute.

Biserica este una dintre cele mai cunoscute din Grecia, cu cupole de un albastru incantator, care acoperă zidurile albe, pe fundalul mării egee cristaline. Iaurtul prezentat in fotografia care insoteste articolul din Breitbart poarta numele de Nestle "Le Yaourt a la Grecque", iar cel prezentat de revista Orthodox Christianity [ http://orthochristian.com/107285.html ], preluata de pe Twitter, poarta numele Nestle "Grego".

Nici Carrefour si Mevgal nu se lasa mai prejos

Retailerul francez Carrefour și compania grecească Mevgal preiau si ele aceeași idee pentru ambalajele lor, folosind fotografii ale bisericilor din Santorini, cu copole si clopotnite "trunchiate", pentru ca simbolurile religioase crestin-ortodoxe sa nu mai fie vizibile.

Cu doar cateva zile in urma, s-a raportat faptul ca Lidl a indepartat crucile de pe o biserică cunoscută din satul pitoresc italian Dolceascqua.

Nici Nestlé, nici Mevgal, nici Carrefour nu au făcut nicio declarație în această privință.

Clericii din intreaga Grecie le-au cerut credincioșilor să boicoteze companiile în cauză. Un purtător de cuvânt al Bisericii a declarat pentru "The Times" [ https://www.thetimes.co.uk/article/orthodox-leaders-call-for-boycott-of-lidl-and-nestle-758cl0m9k ] că această chestiune va fi ridicată la o întâlnire a Sfântului Sinod.

NESTLE urmeaza deciziei regretabile a LIDL, eliminand crucile de pe biserici

Episcopia de Thira a Bisericii Ortodoxe Grecești, de care apartin faimoasele biserici din Santorini, a lansat deja un raspuns, prin care condamna actiunile de acest fel, afirmând [ conform revistei grecesti Ortodoxia.info ]:: 

"Întrucât Sfanta Mitropolie nu este devotata teoriei caracterului 'multicultural' al monumentelor, vrem sa afirmam clar că nicio contrafacere a vreunei imagini fotografice a unei sfinte biserici nu poate fi tolerată din motive de interes politic sau comercial.

Dimpotrivă, ea trădează lipsa de respect fata de integritatea și sfințenia monumentelor și, din păcate, lipsa de educație".


Declarația eparhială a condamnat, de asemenea, filmările rapper-ului american Rick Ross, pentru cantecul sau blasfemiator "Santorini Grecia", realizate în interiorul și în jurul Bisericii Sfantul Evstratios din Vourvourou, Thira, cântând și dansând în fața Sfantului Altar.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
45
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.04201 sec - PID: 20985