117
Patriarhul siriac Mor Ignatius Aphrem II a vizitat Manastirea Ghighiu din Romania, in cadrul unei vizite oficiale pe care acesta a desfasurat-o in tara, in urma cu putin timp, scapand vigilentei presei romanesti. Despre aceasta vizita a Patriarhului siriac Mor Ignatius Aphrem II in Romania, ati putut afla mai multe din articolul pe care l-am intitulat: Vizita istorica in Romania: Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II primeste Premiul Constantin Brancoveanu [ https://lonews.ro/alter-news/24007-vizita-istorica-in-romania-patriarhul-siriac-ortodox-efrem-ii-primeste-premiul-constantin-brancoveanu.html ], fiind pentru intaia data cand un Patriarh Siro-Ortodox viziteaza si slujeste in Romania, oficiindu-se, in acelasi timp, prima Sfanta Liturghie oficiata vreodata  in limba aramaica in tara noastra. Cu ocazia vizitei, Patriarhul siriac Mor Ignatius Aphrem II a primit "Premiul Brancoveanu 2017" al Fundației Alexandrion.

Manastirea Ghighiu, vizitata de Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II 

Informatia ne-a fost oferita chiar de catre biroul oficial de presa al Patriarhiei Ortodoxe Siriace a Antiohiei [printr-un raport intitulat: Vizita la Manastirea Ghighiu din Romania http://syriacpatriarchate.org/2017/09/visit-to-ghigiu-monastery-in-romania/ ].

La binecunoscuta Manastire Ghighiu, aflata in imediata apropiere a Ploiestiului [ vezi site oficial: Manastirea Ghighiu http://www.manastireaghighiu.ro/ ], Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II a fost primit chiar de catre maica stareta. Patriarhul a fost însoțit de: Mor Teofil Georges Saliba, Arhiepiscop de Muntele Liban și Tripoli, Mor Dionysius Issa Gurbuz, Vicar Patriarhal de Elveția și Austria, Mor Selwanus Boutros Al-Nehmeh, Arhiepiscop de Homs, Hama și Imprejurimi, Mor Timotheos Matta Al-Khoury, vicar patriarhal al Arhiepiscopiei Patriarhale din Damasc, precum și de mai mulți clerici și credincioși.

Manastirea Ghighiu, vizitata de Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II 

Patriarhul siriac Ignatius Aphrem II a vizitat, mai intai, biserica mănăstirii și le-a binecuvantat pe maicile care vietuiesc aici. Apoi, Patriarhul a făcut un tur al mănăstirii, în care, atat acestuia cat si delegatiei insotitoare, le-a fost prezentata istoria mănăstirii, în special istoria Icoanei Maicii Domnului "Siriaca", datand din secolul al XVI-lea si fiind adusă la Mănăstirea Ghighiu, din Bhamdoun, in anul 1958.

Mai multe despre istoria acestei sfinte icoane facatoare de minuni puteti gasi accesand pagina dedicata acesteia, de pe site-ul web oficial al Manastirii prahovene Ghighiu: [ http://www.manastireaghighiu.ro/index.php/icoana  ]

Bhamdoun este un oraș din Liban, aflat la 23 de kilometri de Beirut, pe drumul principal care duce la Damasc, situat la o altitudine de 1.150 de metri. Populația orasului Bhamdoun este în majoritate creștin ortodoxa.

Mai multe fotografii realizate in cadrul vizitei Patriarhului siriac Ignatius Aphrem II la Manastirea Ghighiu din Romania, puteti vedea pe pagina de aici: http://syriacpatriarchate.org/2017/09/visit-to-ghigiu-monastery-in-romania/ . 

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
51
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10244 sec - PID: 29665