72

Foto: Viktor Orban, Prim Ministru al Ungariei

By European People's Party (Flickr: EPP Summit March 2012) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

In ziua de 12 octombrie 2017, Primul Ministru al Ungariei, Viktor Orban, a ținut un discurs la Budapesta, la Consultarea Internationala privind Persecutarea Crestinilor, în cadrul căruia a cerut tuturor creștinilor să protejeze comunitățile creștine persecutate, facand referire la Cartea biblica a lui Iezechiel [ http://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/33/Iezechiel ], prin care invita la aliere. Discursul integral poate fi citit pe pagina oficiala, dand click aici: [ http://www.miniszterelnok.hu/prime-minister-viktor-orbans-speech-at-the-international-consultation-on-christian-persecution/ ]

Ungaria: Viktor Orban solicita asumarea responsabilitatii in ce priveste persecutarea Crestinismului in lume

Viktor Orban a amintit ca Creștinismul este cea mai persecutată religie din lume: 

"Este adevarat că 215 de milioane de creștini din 108 de țări din întreaga lume suferă o anumită formă de persecuție. Chiar și în Europa există persecuție creștină, care funcționează cu metode sofisticate și rafinate, dar nu poate fi comparată cu persecuția fizică brutală pe care frații și surorile creștine din Africa și Orientul Mijlociu trebuie să o suporte.


Astăzi, persecuția creștină reprezintă un proces global. Lumea ar trebui să înțeleagă că expulzarea forțată a comunităților creștine și tragediile familiilor și copiilor care trăiesc în unele părți ale Orientului Mijlociu și ale Africii au o semnificație mai mare: de fapt, ele amenință valorile noastre europene.


Lumea ar trebui să înțeleagă că ceea ce este în joc astăzi, nu este altceva decât viitorul modului european de viață și al identității noastre".

Ungaria: Viktor Orban solicita asumarea responsabilitatii in ce priveste persecutarea Crestinismului in lume

Cel mai mare pericol de astăzi, este tăcerea indiferentă și apatică a unei Europe care neagă rădăcinile creștine, mai aminteste Victor Orban, in schimb, politica de imigrație aplicată forțat ar aduce extremiști periculoși pe teritoriul Uniunii Europene.

Ungaria urmareste sa-i apere pe creștinii persecutați, incercand să sprijine direct bisericile comunităților persecutate și, de asemenea, depune eforturi pentru a îmbunătăți situația creștinilor în țările aflate in criză, cum ar fi Siria, Irak și Nigeria, pentru ca acești creștini să poată reveni în casele strămoșilor lor, s-a mai sugerat in discurs.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07137 sec - PID: 11469