50

Proteste in Grecia, la adresa unei noi legi privind schimbarea de sex (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 5 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Clopotele din toate parohiile Mitropoliei de Aegialia și Kalavryta vor suna timp de o săptămână, în semn de protest împotriva adoptării unui proiect de lege privind identitatea de gen in Grecia.

Într-o întâlnire pe care a avut-o cu clericii din Aigio, Mitropolitul Ambrosios (Ambrozie) a chemat la o miscare de protest și au fost luate deja măsuri ferme.

Proteste in Grecia, la adresa unei noi legi privind schimbarea de sex

Pe langa clopotele care vor suna a jale - incepand de ieri, duminica, 15 octombrie, si pana sambata, 21 octombrie 2017 - timp de trei minute, zilnic, la ora 12, un mesaj de protest va fi afisat pe bannere expuse in puncte centrale ale Aegio, o rezoluție de protest fiind transmisa Președintelui Republicii.

Informatia a fost oferita de publicatia greceasca Vima Orthodoxias [ http://www.vimaorthodoxias.gr/ ], care a publicat si mesajul expus in rezolutia in cauza, preluandu-l de pe o alta publicatie greceasca, Patras Times [ http://patrastimes.gr/ ].

Mitropolitul Ambrosios de Kalavrita protesteaza vizavi de noua lege privind schimbarea de sex

In rezolutie, Mitropolitul Ambrosios caracterizeaza proiectul de lege ca fiind "anti-creștin și anti-elen", vorbind despre o legislație inutilă și solicitand retragerea imediată a legii prin care schimbarea sexului unei persoane se va putea face, printr-o simplă cerere, deja la de varsta de 15 ani.

Mesajul sustine, de asemenea, ca noua lege "duce la păcatul abominabil al homosexualității", numind totul o tragedie anti-creștina și biologica. Rezolutia vine cu argumente sustinute, totodata, de Asociația Psihiatrilor Copiilor si  Adolescenților, potrivit careia chiar si legile tarii recunosc ca minorul sub 18 ani nu are inca maturitatea prin care sa poata decide ca adult, neputand sa raspunda penal pentru faptele sale.

"Facem apel la toți politicienii țării noastre să anuleze această lege." - se mai arata in comunicatul Mitropoliei, care ii cheama pe parinti sa coopereze cu Biserica, in pastrarea eticii și a respectului persoanei umane "in măsură la care Dumnezeu a creat-o".
"Nu avem dreptul la autodeterminare sexuală, pentru că este un act de egoism și este o negare a Dumnezeului nostru", se mai arata in rezolutie.

Mai mult decat atat, conform aceleiasi rezolutii, homosexualitatea nu este o "diferență", ci un păcat "care provoacă mânia lui Dumnezeu", amintind ca Biserica nu il uraste pe pacatos, ci uraste pacatul.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
104
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.05728 sec - PID: 25876