36
Foto: Patriarhul Ignatius Aphrem al II-lea, Patriarh Siro-Ortodox al Antiohiei și al Întregului Orient - al Bisericii Ortodoxe Siriace
Licenta de utilizare: By Garzo (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons

Zilele trecute, o vizita pe care presa din Romania, laica si religioasa, a scapat-o cu desavarsire din vedere, a marcat viata credinciosilor ortodocsi armeni, si nu numai, din tara. 

Sanctitatea Sa Mor Ignatius Aphrem al II-lea, Patriarh Siro-Ortodox al Antiohiei și al Întregului Orient - al Bisericii Ortodoxe Siriace - s-a aflat in România.

Prima Sfanta Liturghie oficiata vreodata in limba aramaica in Romania

Vizita Patriarhului Siro-Ortodox in Romania a fost una istorica, fiind pentru prima data cand un Patriarh Siro-Ortodox viziteaza si oficiaza slujba Sfintei Liturghii in Romania, si pentru prima data cand Sfanta Liturghie (Qurobo) este oficiata in Romania in limba aramaica, pe care a vorbit-o Mantuitorul Hristos.


Patriarhul s-a aflat in tara la invitatia Fundației Alexandrion, dupa cum informeaza Biroul de presă al Eparhiei Armene din România, care ne-a recomandat in mod special un album foto publicat pe Facebook, continand mai multe fotografii realizate cu ocazia slujirii istorice a Patriarhului Siriac al Antiohiei Igantius Eprem II la Bucuresti - https://www.facebook.com/pg/HisHolinessPatriarchMoranMorIgnatiusAphrem2nd/photos/?tab=album&album_id=1381592465271849 . Albumul foto a fost publicat pe pagina oficiala de facebook a Patriarhului Siriac al Antiohiei, Sanctitatea Sa Mor Ignatius Aphrem (Efrem, Eprem) al II-lea [ https://www.facebook.com/HisHolinessPatriarchMoranMorIgnatiusAphrem2nd/ ].

Patriarhul Mor Ignatius Aphrem (Efrem, Eprem) al II-lea - vizita istorica in Romania

Patriarhul Mor Ignatius Aphrem (Efrem, Eprem) al II-lea a oficiat Slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală a Bisericii Armene “Sfintii Arhangheli Mihail și Gavriil” din București.

Alaturi de Sanctitatea Sa s-au aflat si Mor Geophilus Georges Saliba, Arhiepiscop de Muntele Liban și Tripoli, Mor Selwanus Boutros Al-Nehmeh, Arhiepiscop de Homs, Hama și împrejurimi, și Mor Timotheos Matta Al-Khoury, Vicar Patriarhal al Arhiepiscopiei Damascului, în prezența Arhiepiscopului Armenian al României, Datev Hagopian, precum și a mai multor clerici si credinciosi.

Cum de slujba siriaca s-a oficiat in Biserica Armeana?

Periodicul Araratonline.com al Uniunii Armenilor din Romania a explicat ca "Biserica Apostolică Armeană - aflata sub pastorirea S.S. Karekin al II-lea, Patriarh şi Katolikos al Tuturor Armenilor - şi Biserica Ortodoxă Asiriană au aceleasi sfinte tradiţii, Dogme Creştine, aceleaşi moşteniri patriarhale şi ritualuri, sfinţi comuni", amintind si "adanci izvoare istorice comune" [vezi articol: VIZITA ISTORICĂ a I.P.S. MOR IGNATIOS EPREM al II-lea PATRIARH Al ANTIOCHIEI ŞI AL ÎNTREGULUI ORIENT http://www.araratonline.com/vizita-istorica-a-i-p-s-mor-ignatios-eprem-al-ii-lea-patriarh-al-antiochiei-si-al-intregului-orient/  ].

Vizita Sanctitatii Sale Mor Ignatius Aphrem al II-lea, Patriarh Siro-Ortodox al Antiohiei și al Întregului Orient, a urmat unei invitatii formulate de Fundația Alexandrion.

Patriarhul siriac ortodox Efrem II primeste Premiul Constantin Brancoveanu

Urmare a invitatiei, la Ateneul Roman din Bucuresti, in cadrul vizitei, Patriarhului Ignatius Aphrem al II-lea al Bisericii Ortodoxe Siriace i-a fost acordat Premiului special al Fundației Alexandrion “Constantin Brâncoveanu” - in 2017 avand loc editia a IV-a a Galei Premiilor Brancoveanu   [Vizita Preafericirii Sale Ignatius Aphrem al II-lea Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Siria http://www.araratonline.com/credinta-vizita-preafericirii-sale-ignatius-aphrem-al-ii-lea-patriarhul-bisericii-ortodoxe-din-siria/ ], evenimentul fiind mediatizat, de asemenea, de periodicul Uniunii Armenilor din Romania.

Sub titlul "Sfanta Liturghie in Biserica Armeana la Bucuresti" [ Holy Qurobo at the Armenian Church of Bucharest http://syriacpatriarchate.org/2017/10/holy-qurobo-at-the-armenian-church-of-bucharest/ ], evenimentul a fost amintit si de pagina oficiala a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei, precizand ca Sanctitatea Sa Mor Ignatius Aphrem al II-lea, Patriarh Siro-Ortodox al Antiohiei, a tinut o predica dupa Sfanta Liturghie, in care "a vorbit despre obiectivele acestei vizite istorice în România", comentand pe marginea Sfintei Evanghelii citite.

Intr-un material de prezentare a Galei Premiilor Constantin Brancoveanu [ www.premiilebrancoveanu.ro ] , NAWAF SALAMEH, PREȘEDINTE AL FUNDAȚIEI ALEXANDRION GRUP, explica:

"În istoria ţării noastre, Constantin Brâncoveanu este una dintre cele mai strălucite figuri. Personalitatea sa, excepțională, reuneşte, în mod tragic, spiritul unui mare patriot, vocația și împlinirea de ctitor și innovator în artă și cultură, evlavia și credinţa nezdruncinată în Dumnezeu, dăruirea pentru valorile familiei şi ale neamului său. Cu încredințarea că este de datoria fiecărui român și creștin să păstreze și să continue aceste valori, ne-am pus în slujba aceloraşi deziderate umanitare și am hotărât să contribuim, cu mijloacele de care dispunem și cu strădania noastră în opera de păstrare cu respect și recunoștință strălucirii faptelor și numelui său".
Rreamintim ca Fundaţia Alexandrion Grup a contribuit substanţial la reeditarea de către Patriarhia Româna a Bibliei de la Bucureşti, motiv pentru care, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a lui Nawaf Salameh „Ordinul şi Medalia Sfinţii Martiri Brâncoveni”.

"Inițiativa noastră de a lansa Premiile Constantin Brâncoveanu este o formă de expresie a omagiului nostru pentru personalitatea strălucită a acestui domnitor cutezător, proeminent reper moral și reprezentant de elită al istoriei şi culturii române", explica presedintele Fundatiei Alexandrion.
In paginile Lacasuri Ortodoxe puteti gasi mai multe informatii legate de Patriarhul siriac ortodox Efrem II si de Biserica Ortodoxa Siriaca a Antiohiei, in Arhiva, intre stirile zilnice.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
76
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.14862 sec - PID: 10972