56

Foto: Sfantul Ierarh Nicolae

Licenta de utilizare: Dionisius [Public domain], via Wikimedia Commons

Sfantul Nicolae : Turcia sustine ca a gasit adevaratul mormant al Sfantului Nicolae


Arheologii din Turcia sustin ca ar fi putut rezolva un mister datând de mii de ani, după ce au descoperit un mormânt antic despre care cred că ar conține 'adevaratele' sfinte moaste ale Sfântului Mare Ierarh Nicolae - sfantul episcop al secolului al patrulea, despre care se spune ca, popular, ar fi fost denumit Moș Crăciun.

Cercetătorii au dat peste mormântul aflat sub Biserica Sfântul Nicolae, în timp ce efectuau sondaje digitale in pamantul de sub ruinele din sudul provinciei Antalya, a Turciei.

Sfantul Nicolae: Turcia sustine ca a gasit adevaratul mormant al Sfantului Nicolae

"Credem că acest altar nu a fost deloc avariat, dar este destul de greu să ajungem la el, deoarece pe podea există mozaicuri", a declarat șeful Autorității Monumentelor din Antalya, Cemil Karabayram, pentru Hurriyet Daily News.

Intr-un material publicat pe contul de Twitter al cotidianului amintit mai sus, o poza indica exact locul in care s-ar afla mormantul real al Sfantului Ierarh Nicolae.

Adevaratul mormant al Sfantului Nicolae: Turcia sustine ca adevaratele moaste ale Sfantului Nicolae nu s-ar afla la Bari

Problema este, insa, ca despre sfintele moaste ale Sfântului Nicolae se stie ca se afla la Bari, in Italia, acolo unde au fost duse in secolul al XI-lea, insa cercetătorii din Turcia sugerează că acele rămășițe ar fi apartinut, de fapt, unui alt cleric care ar fi fost inmormantat acolo, asa dupa cum se proceda cu cei care participau la reconstructia unei biserici (Biserica Sfantul Nicolae din Antalya fiind demolata si reconstruita).

Se stia clar ca in aceasta biserica s-a aflat inmormantat Sfantul Nicolae al Mirelor Lichiei, Mare Facator de Minuni, insa Turcia insista, acum, pe informatia - despre care spera sa atraga atentia intregii lumi asupra tarii - ca ceea ce se credea a fi de fapt mormantul Sfantului Nicolae, ar fi fost de fapt mormantul unui preot anonim.

Locul in care a fost inmormantat Mos Craciun: Turcia sustine ca a descoperit adevaratul mormant al Sfantului Nicolae

Biserica Sfântul Nicolae se află în cartierul Demre, cunoscut în trecut ca Myra. Biserica Sfantului Nicolae, in care au fost ingropate sfintele moaste ale Sfantului Ierarh Nicolae a fost construită imediat după trecerea la Domnul a Sfântului Nicolae, care era Episcop al Myrei.

In articol, Hurriyet Daily News insista pe numele de "Mos Craciun" (Noel Baba), atunci cand face referire la Sfântul Nicolae, mizand pe faptul ca intreaga lume - mai ales partea ei comerciala - l-ar cunoaste mult mai bine sub acest nume.

Cu toate acestea, articolul, care face referire inca din titlu la "cercetarile" la adresa lui Mos Craciun din Antalya, si prin care arheologii turci pretind să rezolve misterul locului de înmormântare al lui Moș Crăciun, aminteste ca este vorba despre Sfantul Ierarh Nicolae.

Se crede ca ideea de Mos Craciun, care ofera daruri in secret copiilor, asa dupa cum se stie ca proceda Sfantul Ierarh Nicolae, ar fi ajuns sa fie atribuit mult-iubitului Sfant Nicolae, prin tradiția olandeză a lui Sinterklaas.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
30
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.0749 sec - PID: 25728