31
Patriarhia Moscovei, aflata sub pastorirea Patriarhului Chiril, care este asteptat in urmatoarea perioada sa vina la Bucuresti [ Patriarhul Rusiei, Kiril, la Bucuresti. SURSA COMPLETA din care afli care sunt motivele acestei vizite https://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html ], a trimis o scrisoare Secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson, privind raportul Departamentului de Stat al SUA referitor la presupusele încălcări ale libertății religioase în Rusia.

Rex Tillerson, Secretar de Stat al SUA, primeste o scrisoare din partea Patriarhiei Moscovei

Stirea de mai sus, privind scrisoarea pe care Patriarhia Rusa i-a trimis-o Secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson, pe tema respectarii libertatilor religioase in Rusia, a fost data de vice-presedintele Departamentului pe Probleme Externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse, Arhimandritul Filaret (Bulekov).

„Scrisoarea a fost inmanată Ambasadei Statelor Unite ale Americii, care urmează să o transmita destinatarului“, a spus acesta, adăugând că nu este vorba despre o „scrisoare deschisă“.

Sunt respectate libertatile religioase in Rusia?

   Șeful Sectorului de activitati-religioase din cadrul Departamentului pentru Probleme Externe al Bisericii Ruse, Pr. Dimitri Safonov, declarase anterior, la o conferință de presă, că Biserica Ortodoxa Rusa pregătește o scrisoare adresata lui Tillerson, referitoare la „raportul partial“ privind libertățile religioase din Rusia și ignorarea totală a persecuției la care este supusa Patriarhia Moscovei in Ucraina (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

   Potrivit Pr. Filaret, după ce Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va primi scrisoare, va urma publicarea unui raport pe site-ul web al Departamentului pentru Afaceri Externe al Bisericii, „privind poziția fundamentală a Bisericii Ruse asupra raportului [partial privind respectarea libertatilor religioase in Rusia - LO], asa cum a fost amintita în scrisoare".

Rex Tillerson, Secretar de Stat al SUA, primeste o scrisoare din partea Patriarhiei Moscovei

În mod special, scrie Departamentul de Probleme Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, raportul „nu menționează numeroasele biserici arse, preoții bătuți și legislatia pe care o pregateste Ucraina, care este complet discriminatorie la adresa tuturor asociațiilor religioase care nu au sediul propriu în Ucraina" (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Va reamintim ca, in urma cu cateva zile, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat ca Patriarhul Chiril al Bisericii Ortodoxe Ruse va veni in Romania, cel mai probabil în jurul datei de 27 octombrie [ Patriarhul Rusiei, Kiril, la Bucuresti. SURSA COMPLETA din care afli care sunt motivele acestei vizite https://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html ].

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
111
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10547 sec - PID: 10367