45
O Curte de Apel a hotarat valabila, in urma cu doua zile, demiterea unui antrenor de fotbal american. Antrenorul Joe Kennedy a fost suspendat din Liceul Bremerton, aflat in Washington, SUA, care deserveste în jur de 5.000 de elevi de diferite religii, conform înregistrărilor instanței, conform Fox News [ http://www.foxnews.com/opinion/2017/08/23/court-rules-high-school-football-coach-cannot-pray-on-field.html ].

FOTBAL - Antrenorii de fotbal, speriati ca nu au voie sa se mai roage pe teren

La baza suspendarii sale, a stat faptul ca acesta a îngenuncheat și s-a rugat pe linia de 50 de yarzi (aproape 46 de metri), la inchierea meciurilor de fotbal ale școlii. Curtea de Apel a hotarat ca antrenorul nu avea voie sa se roage pe teren, mai informeaza surse precum Reuters: [ https://www.reuters.com/article/us-washington-coach-idUSKCN1B32B1 ].


Fostului antrenor Kennedy - deja cunoscut ca mare "rugator" atunci cand se incheiau meciurile scolii - conducerea unitatii de invatamant ii ordonase să se oprească inca din 2015 (vezi video, mai jos). Școala declara, la acea ora, ca antrenorul de fotbal încălca regula separarii Bisericii, de Stat, cerută de Constituția Statelor Unite ale Americii. Atunci, antrenorul de fotbal Kennedy a fost suspendat pentru prima oară, iar conducerea școlii a ales, mai târziu, să nu-i mai reînnoiască contractul, după ce acesta sfidase interdicția școlii. 

FOTBAL - Antrenorii de fotbal, speriati ca nu au voie sa se mai roage pe teren

Dupa cum aflam din publicatia Washington Examiner [ http://www.washingtonexaminer.com/appeals-court-rules-against-football-coach-suspended-for-kneeling-in-prayer-after-games/article/2632384 ], juriul a decis, astfel, acum, în favoarea liceului, declarând că acesta din urma are dreptul sa întreprinda orice acțiune pe care o consideră necesară, ca pedeapsă. Kennedy, care este antrenor la liceu inca din anul 2008, reclamase si el decizia școlii, care ii dicta antrenorului că trebuie să se abțină de la a face orice gest care sa poata fi perceput ca formă de închinare, pe proprietatea școlii publice.

FOTBAL - Antrenorii de fotbal, speriati ca nu au voie sa se mai roage pe teren

Curtea a adoptat hotărârea sa pe baza faptului că antrenorul de fotbal Kennedy lucra ca funcționar public, în timpul acestor meciuri.


Joseph Kennedy s-a plans la randul sau, dand în judecată conducerea școlii. În cererea sa legală, el declarase că aceasta l-a pedepsit pornind de la propria religie, afirmand ca i-a fost incalcat dreptul de a-si exercita libertatea de exprimare și de religie. Cauza fostului antrenor de fotbal reusise chiar, intre timp, sa câștige pana si sprijinul Președintelui Trump.

frameborder="0" allowfullscreen="">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
181
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12103 sec - PID: 22981