37

Moscova si Vaticanul - noi sarcini comune

Publicat în urmă cu 9 luni, în Lonews, de lacasuriortodoxe
Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk:
„Problema întâlnirii cu Papa nu a fost ridicată în discuțiile cu secretarul de stat al Vaticanului“

Biserica Rusa si Biserica Catolica - noi sarcini comune

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, reprezentant al Seviciului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, a declarat in aceste zile ca Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, nu a discutat cu Cardinalul Pietro Parolin despre posibilitatea unei întâlniri cu Papa de la Roma, in cadrul intrunirii pe care cei doi au avut-o recent. 

„La ora actuala, astfel de idei nu au fost emise nici de către una, nici de catre cealaltă parte“, le-a declarat el jurnaliștilor, citat de publicatia frantuzeasca Orthodoxie.com [ http://orthodoxie.com/le-metropolite-de-volokolamsk-hilarion-la-question-de-la-rencontre-avec-le-pape-na-pas-ete-soulevee-lors-des-discussions-avec-le-secretaire-detat-du-vatican/  ], răspunzând la întrebarea dacă posibilitatea unei intalniri, care sa aiba loc in Italia, a fost examinata de Patriarh și de Papa.


"Avem, în prezent, sarcini importante de realizat, care au fost stabilite în timpul întâlnirii de la Havana", a amintit acesta.

Biserica Rusa si Biserica Catolica - o noua etapa in dezvoltarea relatiei

"O nouă etapă în dezvoltarea relației noastre a început, plină de evenimente foarte importante. Acest lucru a fost posibil deoarece, în Havana, am impartasit pozițiile noastre pe probleme actuale foarte importante", a spus Patriarhul Chiril, la randul sau, zilele trecute, in Moscova, citat de agentia Interfax [ http://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=67975 ].


"Pozițiile comune ne oferă posibilitatea de a elabora planurile corespunzătoare și de a le oferi un conținut real", a adăugat Patriarhul.

Acesta a subliniat că cel mai important eveniment, după întâlnirea de la Havana, a fost aducerea moaștelor Sfantului Nicolae in Rusia - fapt reflectat in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe. 

Moscova si Vaticanul - noi sarcini comune

Cardinalul Pietro Parolin a confirmat cuvintele Patriarhului, conform publicatiei Orthodoxie. El a subliniat că întâlnirea de la Havana a dat, într-adevăr, un nou suflu legăturilor dintre cele două Biserici. Cardinalul și-a exprimat speranța că vizita sa în Rusia va fi o "cărămidă mică" în construirea de noi relații.


În ceea ce-l privește pe Patriarhul Chiril, acesta consideră că Bisericile Catolica și Ortodoxa trebuie să acorde, împreună, ajutor umanitar țărilor din Orientul Apropiat.

„Eu cred că relațiile reciproce ale Bisericii Ortodoxe și Bisericii Catolice, în ceea ce privește ajutorarea celor care suferă în conflictul din Orientul Mijlociu, ar fi un factor unificator important“, a declarat Primatul rus. 

El a mai spus că, dezvoltând cooperarea în domeniul umanitar, poate fi creata baza unor proiecte comune legate de sprijinirea celor implicați în conflictele armate din Orientul Mijlociu.

Biserica Rusa si Biserica Catolica - noi sarcini comune

La rândul său, preotul Igor Kovalevsky, secretar general al Conferinței Episcopilor Romano-Catolici din Federația Rusă, a declarat, pe 17 august, că, potrivit lui, Rusia nu este pregătită pentru Papa:
„Eu, personal, nu as susține această vizită, din moment ce societatea noastră nu este încă coaptă pentru primirea Papei de la Roma. Nu trebuie să precipităm evenimentele".

Potrivit acestuia, întâlnirea intre Papa si Patriarh, de la Havana, a fost deja "un mare progres".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
404
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1118 sec - PID: 2643