31

26 AUGUST si 27 AUGUST - Program de week-end

Publicat în urmă cu 9 luni, în Lonews, de lacasuriortodoxe
Vă aducem la cunoștință programul pe care Muzeul ASTRA Sibiu l-a pregătit pentru acest weekend, 26-27 august 2017, in parteneriat media oficial Lacasuri Ortodoxe.

26 si 27 AUGUST - Program de week-end

Programul de animații culturale Animă ASTRA revine în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 10.00 și 18.00. Vizitatorii vor putea afla tainele dogăritului de la domnul Nicolae Belei – singurul tulnicar din localitatea Avram Iancu, jud. Alba, care va rămâne la Muzeu până în 31 august și va putea fi întâlnit în zona Crângului din Apuseni. În același cadru, soția domnului Belei va organiza un atelier de pirogravură. Animă ASTRA va aduce și alte ateliere interactive de cusut și țesut pregătite de meșteri din județul Sibiu.

26 si 27 AUGUST - Program de week-end

Sâmbătă și duminică, 26 si 27 august, începând cu ora 17.00, la Gospodăria din Hodac, actorii Teatrului Mic din Sibiu vor juca piesele de teatru Cei trei purceluși, respectiv Scufița roșie. În acest context, vizitatorii vor fi provocați să între „în scenă” devenind interpreți ai personajelor din lumea scriitorului Ion Creangă.

Programul de animații culturale are rolul de a promova și de a susține cultura și arta tradițională, precum și de a pune în valoare patrimoniul muzeal din Dumbrava Sibiului, prin activități practice, cu scop educațional și de divertisment.

Accesul la toate atelierele se va face în baza biletului de intrare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Cei care doresc să participe în mod special la ateliere se pot înscrie la adresa de e-mail animaastra@muzeulastra.com

26 si 27 AUGUST - Program de week-end

Duminică, 27 august, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc evenimentul Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor. În zona Târgului de țară se vor strange 40 de gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din localitatea Valea Viilor, județul Sibiu.

Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine, plăcinte și alte preparate tradiționale, specifice satului românesc autentic. Producătorii culinari vor aduce produse tradiționale din lapte de vacă, oaie și bivoliță, produse apicole, legume și fructe. În cadrul evenimentului se vor desfăşura ateliere meșteșugărești interactive de împletituri nuiele, confecționare mături, țesere la războiul de țesut orizontal și brodare costume tradiționale.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.
Vă așteptăm!
Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
250
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13842 sec - PID: 4275