81

In ziua de sambata, 5 august 2017, a fost cinstit in mod deosebit Sfantul Cuvios Ioan Iacob de la Neamt (Hozevitul). Aflat la Biserica Seminarului Teologic din incinta Manastirii Neamt, acolo unde se afla o particica din moastele Sfantului Ioan Iacob Hozevitul, Parintele Profesor Vasile Mihoc [ http://doctorate.ulbsibiu.ro/obj/documents/CV-MIHOC.pdf ]a rostit un cuvant despre acest mare sfant, aducand in atentia celor aflati de fata amanunte din experienta pe care a trait-o personal in locurile in care sfantul a vietuit.

Va prezentam in acest articol un material video cu inregistrarea integrala a acestui cuvant, oferita de publicatia Doxologia [ https://doxologia.ro/ ] a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, notand mai jos cateva dintre ideile expuse de Pr. Prof. Vasile Mihoc, despre Sfantul Ioan Iacob de la Neamt (Hozevitul):

frameborder="0" allowfullscreen="">

SFANTUL IOAN IACOB DE LA NEAMT - HOZEVITUL: marturisiri impresionante ale Pr. Vasile Mihoc

- Despre viata Sfantului Ioan Iacob Hozevitul (de la Neamt);

- Dezvaluirea in premiera a continutului unei scrisori adresate de Sfantul Ioan Iacob Hozevitul, Patriarhului Romaniei;

- Despre Pestera Sfintei Ana, din pustia Hozevei, unde se afla bisericuta rupestra in care se ruga si vietuia Sfantul Ioan Iacob de la Neamt - Hozevitul;

SFANTUL IOAN IACOB DE LA NEAMT - HOZEVITUL: marturisiri impresionante ale Pr. Vasile Mihoc

- Despre pestera in care a fost inmormantat Sfantul Ioan Iacob de la Neamt - Hozevitul, aflata alaturi de pestera Sfintei Ana;

- "Era ca un om viu!": Marturisire proprie despre modul in care arata trupul neputrezit al Sfantului Ioan Iacob de la Neamt - Hozevitul, la doar 20 de ani dupa moarte, imediat dupa aflarea sa.

- "L-am mutat aici, de aici nu mai pleaca!". Canonizat in Patriarhia ierusalimului abia anul trecut, moastele sale au fost mutate in biserica cea mare.

Marturisire cutremuratoare: "In momentul mutarii, toata valea s-a umplut de mireasma". Muncitorii care lucrau acolo, necrestini fiind, au marturisit aceasta, nestiind sa-si explice incantatorul miros.

SFANTUL IOAN IACOB DE LA NEAMT - HOZEVITUL: marturisiri impresionante ale Pr. Vasile Mihoc

- Vor fi aduse, vreodata, intregi, sfintele moaste ale Sfantului Ioan Iacob de la Neamt (Hozevitul) in Romania, pentru totdeauna?

- Camilafca, metaniile si Ceaslovul Sfantului Ioan Iacob (Hozevitul) de la Neamt, alaturi de un deget al sfantului, ca sfinte moaste, se afla deja in Romania;

- Sfintii inseamna marturia concreta a credintei;

- Credinta te face pelerin.

Din prigonit, flamand si insetat... fericit: Sfantul Ioan Iacob de la Neamt - Hozevitul! (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
135
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08187 sec - PID: 2777