21

Teasc imens pentru vin, descoperit pe Drumul Tamaiei (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 9 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Foto: Shivta - Negev
Desi este vorba despre un desert arid, Ramat Negev continua sa prezinte, inca, noi surprize.

Astfel, o echipa de arheologi a decoperit recent in acesta locatie slab populata o structura imensa din epoca bizantina (sec. IV dupa Hristos), in interiorul careia se afla un teasc cu dimensiuni impresionante, destinat producerii vinului.

Descoperirea demonstreaza ca in zona a existat o traditie viticola insemnata, regiunea avand, prin urmare, un potential agricol, la acel moment, demn de invidiat. 

Mai multe amanunte despre aceasta recenta descoperire sunt prezentate intr-un articol in limba engleza al publicatiei TimesOfIsrael [ http://www.timesofisrael.com/ ] care citeaza surse din IAA - Autoritatea pentru Antichități din Israel, prezentand si mai multe fotografii. 

Se pare, conform articolului, ca vinaria ar fi asigurat o producție de 6.500 de litri de vin, o cantitate impresionanta pentru asezarea situata de-a lungul caii destinate comerțului cu tămâie.

MapHymiariteKingdom

Traseul comerțului cu tămâie sau Drumul Tamaiei includea o rețea de rute comerciale terestre și maritime mari, care legau lumea mediteraneană cu sursele de tămâie, de mirodenii și de alte bunuri de lux din Rasarit si Sud, dincolo de Levant și Egipt, prin Africa de Nord-Est și Arabia, pana în India și în afara ei. 

Traseul tămâiei servea de fapt ca ruta pentru comercializarea de mărfuri cum ar fi tămâia arabă și smirna, condimentele indiene, pietrele prețioase, perlele, abanosul, mătasea și textilele fine, pieile de animale, tămâia somaleza și aurul.

Mai jos, va prezentam un material video realizat pe marginea noii descoperiri:

frameborder="0" allowfullscreen="">

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
112
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10946 sec - PID: 25525