31

Foto: IPS Petru

Licenta de utilizare: By Andrei Tinu (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

„Anii care au trecut de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei și până la recunoașterea de către autoritățile statului au fost cu multe încercări, cu multe evenimente pe care nu am vrea să le amintim pentru că nu sunt amintiri din cele mai plăcute.

Încă și astăzi, chiar dacă recunoscuți de către stat, cu părere de rău, clericii și enoriașii Mitropoliei Basarabiei sunt asupriți și disconsiderați de către mulți adepți ai mitropoliei subordonate Patriarhiei Moscovei.

Noi Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale, revărsate asupra noastră a tuturor și Îl rugăm să ne întrarmeze cu putere pentru a sluji în continuare Biserica Neamului și a strămoșilor noștri" - a declarat  ÎPS Petru, ierarh al Bisericii Ortodoxe Romane, care are in pastorire arhiereasca Mitropolia Basarabiei si Exarhatul Plaiurilor, dupa cum aminteste un articol publicat in pagina oficiala eparhiala web [ http://mitropoliabasarabiei.md/îps-petru-„toți-slujitorii-altarului-din-această-țară-vom-da-răspuns-strămoșilor-noștri-cum-am ].


Cuvantul a fost rostit in Duminica a 8-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfinția Sa Petru oficiind Slujba Sfintei Liturghii in Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

După săvârșirea Sfintei Liturghii a fost oficiata o Slujba de TeDeum, in semn de multumire catre Dumnezeu, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la Recunoașterea și admiterea în legalitate a Mitropoliei Basarabiei de către Serviciul de Stat pentru problemele Cultelor din Republica Moldova.

"Toate eforturile noastre ar fi fost în zadar dacă nu am fi avut susținerea Bisericii-Mame Ortodoxe Române. Vorbind despre aceste evenimente, trebuie să nu uităm în primul rând de vrednicul de pomenire, Părintele Patriarh Teoctist, să nu uităm să mulțumim Preafericitului Părinte Patriarh Daniel (care pe atunci era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei) și tuturor membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru suportul și aportul considerabil la înfăptuirea acestei dreptăți făcute enoriașilor din teritoriul Basarabiei.


Cel mai important lucru este că toți slujitorii sfântului altar din această țărișoară mică și frumoasă ar trebui să conștientizăm că la un moment dat vom fi puși să dăm răspuns în fața strămoșilor noștri cum am slujit și apărat Biserica Neamului nostru” - a mai amintit episcopul, conform paginii proprii web a Eparhiei romanesti din Republica Moldova.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
138
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10092 sec - PID: 20348