31
Cu ocazia celei de-a 150-a aniversari a Canadei, compania "La Machine de Nantes" a dat drumul unui păianjen gigant al sau, realizat din metal, intitulat „Kumo“, sa escaladeze Catedrala din Ottawa.


Soc la Catedrala din Ottawa: un paianjen gigant escaladeaza fatada, intr-o demonstratie blasfemiatoare (video)

Spectacolul i-a șocat pe unii catolici, Arhiepiscopul din Ottawa vazandu-se nevoit sa dea explicatii, conform publicatiei frantuzesti "La Croix" [ http://www.la-croix.com/Religion/Catholicisme/Monde/Cathedrale-dOttawa-performance-Machine-Nantes-provoque-polemique-2017-08-03-1200867486 ].

„Kumo“ este un masiv păianjen cu articlatii mecanice, capabil să meargă, sa transporta patru persoane pe spate și chiar sa escaladeze clădiri. Creat în 2008 de către compania "La Machine de Nantes", acesta a fost deja văzut în 2008 la Liverpool (ulterior, Capitala europeană a culturii), în 2009, la Yokohama (Japonia), în 2011, la Reims, în 2014, la Beijing...


Soc la Catedrala din Ottawa: un paianjen gigant escaladeaza fatada, intr-o demonstratie blasfemiatoare (video)

Joi seara, 27 iulie 2017, giganticul păianjen a putut fi vazut escaladand fațada catedralei, în fața a peste 500.000 de spectatori. In timp ce marea majoritate a acestora a fost entuziasmata de spectacol, unii au criticat sever actiunea, pe rețelele sociale, amintind-o ca pe o "blasfemie".

„E pur si simplu terifiant! Cum putem face un astfel de lucru la Notre Dame?", a declarat Dominique Boily, director al unei scoli private, citat de publicatia Life Site News, continuand prin a cere liderilor diecezani să “repare blasfemia pe care pur si simplu au lasat-o sa se intample".


Soc la Catedrala din Ottawa: un paianjen gigant escaladeaza fatada, intr-o demonstratie blasfemiatoare (video)

Catolicii șocati au accentuat faptul că păianjenul uriaș s-a aflat, in aascensiunea sa pe catedrala, „chiar lângă statuia Fecioarei Maria". Potrivit acestora, scenariul imaginat de artistul francez a fost o „poveste cvasi-păgână“, cu „o creatură cosmică, care monitorizează îndeaproape omenirea, de la cel de-al 9-lea nivel al cerului, și ia forma unui păianjen gigant pentru a profana templul sacru".

Această evolutie, insa, nu este una unica, acelasi lucru intamplandu-se si cu catedralele din Reims și Chartres, escaladarea bisericilor de catre acest paianjen devenind un „element de semnătură“ al companiei din Nantes, mai explica La Croix

Soc la Catedrala din Ottawa: un paianjen gigant escaladeaza fatada, intr-o demonstratie blasfemiatoare (video)

Cu toate acestea, compania in cauza a negociat spectacolul cu Dioceza catolica de Ottawa, prin chiar Arhiepiscopul acesteia.

Sambata, Dioceza de Ottawa a fost forțata să emită un comunicat pentru a explica decizia sa: „Compania La Machine a oferit oportunitatea, Diecezei, comunitatii catolice și Catedralei Notre Dame, de a coopera cu municipalitatea și organizatorii, fiind o modalitate buna de a promova o relație pozitivă cu societatea, în special cu familiile tinere și cu turiștii".

Arhiepiscopul catolic de Ottawa a încercat, pe 1 august, sa potoleasca spiritele incinse. Într-un e-mail catre Noii catolici canadieni, acesta s-a declarat „surprins“ de reacția negativă in fata acestei inițiative artistice. „Regret că unii catolici au fost șocati să vadă un păianjen uriaș robot cocoțat pe catedrală".
frameborder="0" allowfullscreen="">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
115
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13512 sec - PID: 7431