63
Foto: Patriarhul Teofil III al Ierusalimului
Licenta de utilizare: By Metropolita_sawa_patriarcha_teofil_27_czerwca.JPG: Lorainederivative work: Чръный человек (Metropolita_sawa_patriarcha_teofil_27_czerwca.JPG) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Patriarhul Ierusalimului condamnă decizia instanței israeliene cu privire la vânzarea de terenuri aparținând Patriarhiei.

Patriarhia Ierusalimului risca sa-si piarda terenurile. Condamnarea unei decizii a instantei

Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului condamnă decizia instanței israeliene privind recunoașterea legalitatii vânzarilor de terenuri apartinand Bisericii catre companiile israeliene, care doresc să-și extindă prezența lor în orașul vechi al Ierusalimului.

Într-un anunț facut în ziarul palestinian „Al Quds“, publicat marți, Patriarhul Ierusalimului spune că reclamatul contract a fost încheiat în mod ilegal, sub supravegherea predecesorului său patriarh, care a si fost destituit din acest motiv (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). 

Patriarhia Ierusalimului risca sa-si piarda terenurile. Condamnarea unei decizii a instantei

Decizia instanței deschide posibilitatea ca un contract de leasing de 99 de ani asupra proprietatilor Patriarhiei, din orașul vechi, sa fie acordat „Ateret Cohanim“ - un grup asociat colonistilor israelieni din Cisiordania.

Conform unui articol al publicatiei grecesti Romfea [ http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/16188-o-patriarxis-ierosolumon-kataggellei-apofasi-israilinou-dikastiriou-gia-polisi-gis ], Patriarhul a spus că „va intreprinde toate eforturile legale și financiare posibile pentru a invalida contractul“.

Cei mai mulți creștini ortodocși din Ierusalim sunt palestinieni și refuză să vândă terenuri evreilor.

Patriarhia Ierusalimului risca sa-si piarda terenurile. Condamnarea unei noi decizii a instantei

Biserica Ortodoxă din Ierusalim, a cărui jurisdicție include Israelul, Palestina, Iordania și Sinaiul, nu a fost niciodată semnificativă numeric, dar a avut întotdeauna un loc special în Biserica Ortodoxă, datorita rolului său de gardian al locurilor sfinte din Ierusalim.

Fostul Patriarh Irineu a fost destituit in mai 2005, în urma unui scandal legat de tranzacții imobiliare in Ierusalim. Se crede ca acesta ar fi vândut (sau permis vânzarea) de terenuri apartinand Patriarhiei, catre investitorii evrei israelieni.

El a fost înlocuit de actualul Patriarh, Teofil al III-lea, in data de 22 august 2005. Acesta din urmă a fost recunoscut la scurt timp după alegerea sa, de către Autoritatea Palestiniană și Iordania. Israelul l-a recunoscut abia pe 16 decembrie 2007. (LONews)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
71
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08459 sec - PID: 25525