35
Procentajul rușilor care se prezinta pe ei insisi ca fiind atei a scăzut la jumatate: de la 26% la 13%, în ultimii trei ani, în timp ce numarul celor care se consideră pe ei „credinciosi“ a crescut de la 35 la 53%.

UIMITOR: Numarul ateilor din Rusia a scazut la jumatate

Rezultatul a fost oferit de Centrul de sondaj "Levada", din Moscova. Sondajul a fost efectuat in perioada 23-26 iunie 2017, pe un eșantion de 1.600 de persoane din zonele urbane și rurale, cu vârste de peste 18 ani, in peste 137 de localități din 46 de regiuni care compun Rusia.

Creștinismul rămâne religia dominantă în Rusia, iar marea majoritate a rușilor - 92-93% are respect și poarta de grija creștinilor-ortodocși din țară.

Doar 1% si-a exprimat aversiunea fata de creștinii ortodocși.

UIMITOR: Numarul ateilor din Rusia a scazut la jumatate

Cu toate acestea, creșterea numărului de credincioși nu este neapărat însoțită de o credință profundă și de un sentiment de importanță sporita atribuit religiei. Numărul celor care respecta restricțiile Postului Mare, spre exemplu, a scăzut în ultimii ani: 73% sustinand ca nu si-au schimbat cu nimic dieta lor în Postul Mare in acest an; 9% au spus ca au postit doar în Săptămâna Mare, 15% au postit parțial și doar 2% au declarat că au încercat să tina tot Postul.

În ceea ce privește influența Bisericii Ortodoxe în treburile statului, 28% cred că Biserica ar trebui să aibă o influență, în timp ce 58% se opun acestei influente, insa 39% considera că nivelul actual de influența a Bisericii este exact cel care ar trebui să fie. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
257
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09819 sec - PID: 4274