64

FOTO: Icoana Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon,

provenita dintr-o catacomba a Nicomidiei
Licenta de utilizare: By shakko (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons


Sfantul Pantelimon bucura Bulgaria. VIDEO surprins la granita cu Grecia

Astazi, moastele Sfantului Mare-Mucenic Pantelimon, aduse din Muntele Athos, se afla inca in Bulgaria, la aceasta ora incheindu-se oficierea unei Sfinte Liturghii langa acestea, in Catedrala din Vratsa.

Slujba din aceasta dimineata a fost oficiata de Mitropolitul de Vratsa, Grigorie. Ieri, in aceeasi Catedrala, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata chiar de catre Patriarhul Neofit al Bulgariei, in acelasi sfant lacas din nord-vestul tari. 

Moastele Sfantului Pantelimon in Bulgaria. VIDEO surprins la granita cu Grecia

Sfintele moaste ale Sfantului Pantelimon au poposit in Bulgaria in data de 26 iulie, cu binecuvântarea Comunității Sfantului Munte Athos, pentru a fi venerate de către credincioși. Acestea sunt insotite de Arhimandritul Evloghie, stareț al Mănăstirii Sfantul Pantelimon, și de Ieromonahii Serafim și Nicolae.

La punctul de trecere a frontierei dintre Grecia și Bulgaria, sfintele moaște au fost intampinate de către Mitropolitul Serafim de Nevrokop și de Episcopul Gherasim de Melnik, secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare. Cu ocazia primirii lor, ierarhii și clericii s-au rugat inaintea sfintelor moaste, la care mai apoi s-au inchinat si polițiștii de frontieră.

Moastele Sfantului Pantelimon in Vratsa, Bulgaria. VIDEO

Convoiul s-a deplasat, ulterior, spre Sofia, unde sfintele moaste ale Sfantului Pantelimon au fost primite de către Patriarhul Neofit al Bulgariei, a doua zi, pe 27 iulie - chiar in ziua de sarbatoare a sfantului.

Incepand din data de 1 august, sfintele moaste au poposit in orașul vechi Vrața, în nord-vestul Bulgariei, iar la aceasta ora sfintele moaște sunt purtate catre spitalul central al orașului, unde va fi oficiata Slujba Acatistului, urmata de asezarea pietrei de temelie a unei noi biserici inchinate Marelui Mucenci Sfant Pantelimon.

Tot astazi, spre seara, sfintele moaste vor parasi Bulgaria, pentru a se intoarce in Sfantul Munte Athos. Va prezentam, mai jos, un film care surprinde sosirea sfintelor moaște ale Sfantului Mare Mucenic Pantelimon la granița cu Bulgaria. (LONews)
frameborder="0" allowfullscreen="">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
187
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10524 sec - PID: 4275