29
Reprezentanții mai multor Biserici Ortodoxe autocefale, sositi la Kiev in ziua de 23 iulie 2017, cu ocazia sărbătorii Sfântului Antonie al Lavrei Peșterilor, și-au exprimat sprijinul fata de Biserica Ortodoxa canonica a Ucrainei și fata de Mitropolitul primat al acestei Biserici, Onufrie. Din cate se stie, in Ucraina, in ultimii ani au aparut mai multe formatiuni schismatice ortodoxe (vezi ARHIVA).

Biserica Ortodoxa a Ucrainei, aparata de reprezentantii mai multor Biserici autocefale

O sedinta de informare a avut loc, pentru mass-media, in acest sens, la care au participat Mitropolitul Antonie de Brovary și Boryspil, cancelar al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, și episcopii Bisericilor Ortodoxe locale din Ierusalim, Bulgaria, Cipru, Grecia și Polonia.

Intre altele, Mitropolitul Timotei de Bostra (Patriarhia Ierusalimului) a declarat: 
„Noi înțelegem că vremurile dificile au venit în Ucraina. Ne rugăm pentru prosperitatea Ucrainei și unitatea poporului. Biserica Ortodoxă auto-administrata a Ucrainei, sub conducerea Mitropolitului Onufrie, este tocmai simbolul unității poporului".

Biserica Ortodoxa a Ucrainei, aparata de reprezentantii mai multor Biserici autocefale

Mitropolitul Naum de Ruse (Biserica Ortodoxă Bulgară) a reamintit că, în timpul slujirii sale, Biserica Bulgară a suferit, de asemenea, un astfel de fenomen negativ al schismei, dar cu rugăciune și ajutorul lui Dumnezeu, el a fost depășit. 

„Biserica noastră susține, de asemenea, în continuare, Biserica Ortodoxă Ucraineană și pe Întâistătătorul ei, Mitropolitul Onufrie, și pe toți episcopii.

Noi inaltam rugăciuni în fața Altarului, sa pazeasca Dumnezeu pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, pe episcopii, clerul și poporul credincios al Ucrainei", a asigurat Mitropolitul Naum, membru de onoare al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe. 


Biserica Ortodoxa a Ucrainei, aparata de reprezentantii mai multor Biserici autocefale

Mitropolitul Isaia de Tamassos și Oreini (Biserica Ortodoxă a Ciprului) a atras atenția asupra problemei unității Bisericii întru Hristos: 
„Trupul lui Hristos este Una, și cine este legat de Trupul lui Hristos, este legat de El. Trebuie să spun: cine este in unire cu Biserica Ortodoxă Ucraineană, este în unire cu noi. Aceasta este singura Biserică canonică din Ucraina", a spus episcopul.

Biserica Ortodoxa a Ucrainei, aparata de reprezentantii mai multor Biserici autocefale

Mitropolitul Gheorghe de Kítros, Katerini și Platamon (Biserica Ortodoxă Greacă) a remarcat: 

„Prezența noastră aici este una simbolica. În timpul Liturghiei, pe care am oficiat-o astazi cu reprezentanți ai altor Biserici locale Ortodoxe și cu episcopii Bisericii Ortodoxe din Ucraina, am dovedit unitatea noastra pan-ortodoxa în jurul Potirului lui Hristos și a Duhului Sfânt.

Biserica Ortodoxă a Greciei și toate celelalte Biserici Ortodoxe din lume recunosc ca singură Biserică Ortodoxa canonică a Ucrainei, Biserica Ortodoxă a Ucrainei, cu conducatorul ei Mitropolitul Onufrie". 


Biserica Ortodoxa a Ucrainei, aparata de reprezentantii mai multor Biserici autocefale

Arhiepiscopul Gheorghe de Wroclaw și Szczecin (Biserica Ortodoxă a Poloniei) a adăugat:
„Eu aș vrea sa-i chem pe toți să aprofundeze rugăciunea pentru unitatea Sfintei Ortodoxii, ca Domnul sa-i dea mai multa forta, sprijin spiritual și rasplata Preafericitului Părinte Mitropolit Onufrie și episcopilor, care rămân în canonicitatea Ortodoxiei Sfinte care vine din harul Duhului Sfânt, fără de care nu există nicio Biserică". (LONews)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
73
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.06284 sec - PID: 24900