1915

FOTO: Satul Veţa - vazut de pe Dâlmă, parte din Miercurea Nirajului alaturi de localitatea Mosuni,
in care slujeste Pr. Cristian Pomohaci
Licenta de utilizare: By Cristian Todea1 (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Parintele POMOHACI: DOVADA NEVINOVATIEI. Iata cei 60 de oameni, pe care presa sustine ca i-a... salvat


Satul Mosuni, subordonat orasului Miercurea Nirajului, din Judetul Mures, este un mic satuc in care cei aproximativ 120 de romani traiesc alaturi de ceilalti aproximativ 70 de maghiari si de romi in buna intelegere, indiferent de etnia lor sau de apartenenta la un anumit cult.


Dintre cei care astazi mai sunt credinciosi in sat, jumatate sunt crestin-ortodocsi (aproximativ 60), iar cealalta jumatate sunt reformati, aici fiecare dintre cele doua confesiuni crestine bucurandu-se de propria sa bisericuta.

Parintele POMOHACI: DOVADA NEVINOVATIEI. Iata cei 60 de oameni, pe care presa sustine ca i-a... salvat

Localnicii - fiind extrem de putini ca numar, iar preotii slujitori dispusi sa slujeasca in parohii atat de mici sunt si ei in numar redus - au hotarat sa il imparta pe preotul lor cu un alt satuc invecinat, numit Veta, izolat si el intre dealuri. Tot ei sunt si cei care hotarasc cand, la ce sarbatoare si in ce dumninici, sa se slujeasca in bisericuta din satul Mosuni, si cand in bisericuta din satucul Veta, cazand de acord impreuna, frateste, asupra acestui fapt.


In Mosuni, in fiecare zi de vineri dimineata, parintele, insa, cu drag de slujire si cu iubire fata de turma care i-a revenit spre pastorire, savarseste - in plus fata de slujbele obisnuite in alte parohii - in pofida numarului mic al localnicilor, Sfanta Liturghie, ca cinstire a Jertfei Mantuitorului Iisus Hristos pe Cruce, din Vinerea Mare.
 
Iar noaptea de vineri, la ora 12:00, acelasi parinte incepe oficierea Slujbei Miezonopticii, la Mosuni, asa cum se intampla in manastirile din Athos. Cu toate ca ora este una deja pierduta adanc in noapte, totusi, imediat dupa incheierea Slujbei Miezonopticii, de cele mai multe ori la solicitarea si spre bucuria credinciosilor, urmeaza si oficierea Slujbei de Dezlegare. Aceasta ultima slujba, dureaza inca o ora, ajungandu-se frecvent spre orele diminetii.

Parintele POMOHACI: DOVADA NEVINOVATIEI. Iata cei 60 de oameni, pe care presa sustine ca i-a... salvat

Conform satenilor, nu din lipsuri financiare, ci dintr-o "saracie" de bunavoie,

Parintele locuieste intr-o chilie mica de aproape 2m / 1m, avand doar o masa si un scaun...

De cand preotul a demonstrat o astfel de credinta si o astfel de daruire in slujirea lui Hristos si a semenilor sai, credinta in aceasta parohie a sporit ca niciodata pana atunci, iar oamenii isi iubesc nespus parintele pe care l-a daruit Dumnezeu satului lor, si nu doar atat, intrucat pe langa cele doua sate amintite mai sus, la slujbe vin deja credinciosi din multe alte localitati. 


Minunea savarsita de Dumnezeu in Mosuni avea sa atraga atentia si mai multor oameni dornici sa vada lucrarea lui Hristos in lume prin faptele slujitorilor Sai, asa incat comunitatea de credinciosi a ajuns sa se extinda in mod uimitor. 

Parintele facuse minuni, prin jertfa lui continua, in micul lor satuc... iar microbuzele cu calatori, din ce in ce mai multe la numar, au inceput sa se zareasca in mica localitate izolata intre dealuri, unii dintre credinciosi aratandu-se dispusi deseori sa strabata distanta de 2,5 km chiar si pe jos, din Sardul Nirajului...

Parintele POMOHACI: DOVADA NEVINOVATIEI. Iata cei 60 de oameni, pe care presa sustine ca i-a... salvat

In mica bisericuta din Mosuni, IN FIECARE ZI se citeste Psaltirea...

Acesta este micul satuc si acesti aproximativ... 60 de oameni sunt cei pe care "presa" de astazi s-a preocupat sa-i "salveze" (semanand indoiala in sufletele celorlalte milioane de credinciosi) din mainile Parintelui care i-a slujit atat de multi ani: Parintele ortodox Cristian Pomohaci (renumit artist al Romaniei). In urma actiunilor pornite si sustinute de presa laica din tara - imediat dupa insuccesul pe care aceeasi presa l-a avut in sustinerea promulgarii unei legi in favoarea recunoasterii familiilor homosexuale - observand ca un astfel de scandal face de fapt rau propriei sale Biserici, Parintele Cristian Pomohaci, ieri, si-a depus solicitarea de suspendare temporara din preotie... (Aceeasi presa laica ingrijorata brusc de soarta Bisericii ne-a asigurat ca Primarul localitatii Mosuni - reformat de credinta si tinand sa precieze ca localnicii nu ar fi participat oricum la slujba Parintelui Pomohaci - spera ca, de acum, satucul "să își recapete tihna de altădată".)

Puteti urmari o mica parte din mesajele video ale credinciosilor din Mosuni, in materialele de mai jos, iar alte mesaje gasiti la adresa: http://mosuni.ro/ . Din pacate, si foarte greu de inteles, toate aceste materiale video si toate aceste mesaje scrise nu au putut avea valoarea unui material audio - nedemonstrat ca veridic! - oferit de presa spre deliciul celor dornici sa vada Biserica lovita. Desi toate aceste materiale exista, Parintelui Pomohaci i se cere sa aduca... dovada nevinovatiei sale (desi, intotdeauna, acuzatorul este cel care trebuie sa dovedeasca vinovatia):

UPDATE: mai nou, presa laica - dupa ce a ajuns la acuzatii de domeniul stiintifico-fantasticului, sporind cu orice pret presiunea asupra Bisericii odata cu apropierea mult-doritei "judecati preotesti", si reclamand chiar si o tentativa de... omor (avand la baza simpla declaratie a prietenului unei persoane care s-ar fi simtit rau dupa ce a fost servita cu o bautura, la preot acasa, fara alte dovezi - sugereaza ca vina pentru aceasta judecata grabita (inainte sa existe rezultate ale unor anchete oficiale si dovezi recunoscute ca valabile) si rezultatele acestor atacuri (cu specific de barfa), ar apartine Arhiepiscopiei de Alba Iulia, care ar fi "pregatit", in fapt, acest verdict cu mult timp in urma (cel putin prin titlul: BOMBĂ! Ce îi pregăteau mai marii bisericii lui Pomohaci de mai multă vreme. Totul a ieșit la iveală acum ).

VEZI VIDEO AICI: Răsturnare de situație în cazul lui Cristian Pomohaci! ”A fost doar o minciună...” - Tanarul care il acuzase pe parintele Pomohaci, a zis ca a fost santajat sa faca asta (CLICK AICI)

***
frameborder="0" allowfullscreen="" style="line-height: 1.42857;">

frameborder="0" allowfullscreen="">

frameborder="0" allowfullscreen="">

frameborder="0" allowfullscreen="">

frameborder="0" allowfullscreen="">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
197
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08239 sec - PID: 22753