31

Guvernul Ungariei restaureaza bisericile din Liban

Publicat în urmă cu 10 luni, în Lonews, de lacasuriortodoxe

FOTO: Basilica Esztergom - Ungaria

Drepturi de urilizare acordate de: By Villy (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Guvernul ungar a donat 1,7 milioane de dolari pentru restaurarea bisericilor din Liban

Guvernul ungar a donat 1,7 milioane de dolari pentru a ajuta la restaurarea bisericilor creștine din Liban. Această donație se va indrepta catre 31 de biserici si constituie o parte din eforturile Guvernului maghiar de a sprijini comunitatea creștină din Liban, astfel încât ea să poată continua să trăiască în propria țară și sa ajute la păstrarea identității și a prezenței creștine in Orientul Mijlociu.

În plus față de aceasta contribuție la proiect, Ungaria va fi, de asemenea, implicata în coordonarea restaurarii bisericilor. Potrivit publicatiei "Hungarian Free Press", proiectul va fi supravegheat de către Ambasada Ungariei in Beirut, precum si de către membri ai Universității Catolice Pázmány Péter și specialiști ai Universitatii "Sfântul Duh" Kaslikot.

Guvernul Ungariei restaureaza bisericile din Liban

Guvernul ungar prevede, de asemenea, fonduri pentru restaurarea lacașurilor de cult din Ungaria. Un total de 100 de milioane de forinți (aproximativ 381 000 $) au fost alocate pentru restaurarea unei biserici ortodoxe din Budapesta și 2,4 miliarde de forinți (aproximativ 9 milioane $) au fost alocate pentru sustinerea edificiilor Patriarhiei Moscovei în Ungaria.

Ziarul conservator „Magyar Nemzet“ a sugerat că sprijinul guvernamental pentru Biserica Ortodoxă Rusă ar avea la baza alianța politică derulata cu Președintele rus Vladimir Putin, care urmareste îndeaproape soarta comunităților ortodoxe din afara Rusiei.

Ungaria și-a manifestat dorința de a sprijini creștinii din Orientul Mijlociu și este prima țară din lume care înființeaza un birou guvernamental pentru sprijinirea creștinilor persecutați în regiune.

În ianuarie, Guvernul ungar a anunțat că intentioneaza ca țara sa să devină un „punct focal și de suport“ pentru grupurile care ii asistă pe creștinii persecutați pentru credința lor.

Anunțul a fost făcut în timpul unei conferințe internaționale la Budapesta, unde principalele astfel de grupari s-au strans laolalta pentru a discuta despre persecutarea creștinilor in întreaga lume.

Bence Rétvári, Secretarul de Stat pentru Resurse Umane, le-a declarat delegaților prezenți la eveniment, că „creștinii sunt mai persecutați în lumea de astăzi, decat in timpul împăratului roman Nero“. El a adăugat că liderii religioși din Orientul Mijlociu au facut apel pentru ajutorarea creștinilor persecutați din regiune oferindu-le asistență umanitară, „mai degrabă decât gazduire“. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
64
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12389 sec - PID: 19945