41
FOTO: Satul Veţa - vazut de pe Dâlmă, parte din Miercurea Nirajului alaturi de localitatea Mosuni,
in care slujeste Pr. Cristian Pomohaci
Licenta de utilizare:By Cristian Todea1 (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Intr-un articol recent, publicat pe site-ul web Mediafax, se arata ca Parintele Cristian Pomohaci, cunoscut cântăreț de muzică populară, preot al Parohiei Moșuni, din județul Mureș, a solicitat singur suspendarea din preotie.

Parintele Cristian Pomohaci solicita singur suspendarea din preotie

Astfel, dupa relatarea legata de plecarea din tara a Episcopului Husilor, Preasfintitul Parinte Corneliu, anuntul pe care l-a facut Mediafax intristeaza lumea ortodoxa. Din cate se stie, Parintelui Cristian Pomohaci i se ceruse sa dovedeasca personal faptul ca totul a fost un fals, in fata Arhiepiscopiei de Alba Iulia de care acesta apartine - un lucru greu de realizat, mai ales dupa scurgerea unui timp indelungat de la eveniment si in conditiile in care, inca, ramane la nivel de presupunere faptul ca ar fi fost vorba chiar despre vocea Parintelui Pomohaci.

Parintele Cristian Pomohaci solicita singur suspendarea temporara din preotie

Intre timp, Arhiepiscopia de Alba Iulia luase decizia ca Parintelui Cristian Pomohaci sa nu i se mai permita sa slujeasca. In ce priveste solicitarea din prezent, deocamdata, nu s-au facut precizari despre acceptarea sau neacceptarea acestei solicitari, de catre Arhiepiscopie.

Din cate se stie, pe 26 iunie 2017, in urma articolelor nenumarate aparute in presa, Politia locala a pornit cercetarea Parintelui Cristian Pomohaci, pe tema unei posibile propuneri de intalnire cu un minor, manifestandu-se in presa suspiciunea ca aceasta ar fi insemnat in fapt un act de corupere in vederea unei relatii necuviincioase, de tip sexual, cu minorul.

Conform comunicatului Mediafax, Parintele Pomohaci a invocat, in sustinerea recentei solicitari proprii de suspendare din preotie, motive medicale. Intr-un articol asemanator pe aceasta tema, publicatia HOTNews precizeaza ca, in fapt, ar fi vorba despre o "retragere temporara", pe care Parintele Cristian Pomohaci ar fi solicitat-o in scris, citand in acest sens o declaratie facuta pentru Agerpres, chiar de catre purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, Parintele Oliviu Botoi, amintind, de asemenea, faptul ca Parintele Pomohaci nu a precizat si perioada pe care acesta o are in vedere.

Intrucat, dupa cum s-a vazut de la inceput, o mare parte a presei incearca sa manipuleze, alte publicatii s-au inghesuit deja sa declare in MOD FALS ca Parintele Pomohaci ar fi recunoscut fapta pentru care a fost acuzat - insa, aceasta doar in titlul articolelor cu pricina (publicatiile in cauza demonstrand astfel ca vor sa atraga cu spectaculosul inventat din titlurile lor, sau ca se bazeaza pe faptul ca, in marea majoritate, doar titlurile publicatiilor lor sunt citite, continutul articolelor cu pricina neamintind absolut nimic despre acest lucru - dupa cum era si firesc, odata ce nu a fost cazul unei astfel de recunoasteri, iar citatele proveneau de la aceleasi agentii pe care le-am citat si noi in articolul de fata). (LONews)


Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
255
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09459 sec - PID: 4274