41
Proclamând 2017 drept an al aniversarii celor „125 de ani ai Creștinismului Ortodox în marele Chicago“, episcopii Bisericii Ortodoxe a Americii (OCA - https://oca.org/news/headline-news/125th-anniversary-of-orthodox-christianity-in-chicago-to-be-celebrated-sept ) din regiunea Chicago - cel mai mare oraș din statul Illinois și al treilea oraș ca mărime din Statele Unite ale Americii, după New York și Los Angeles - au aprobat celebrarea istorică a evenimentului pentru data de 30 septembrie a acestui an.

SUA: Marele Chicago, hotarat sa isi serbeze Ortodoxia

Sponsorizata de „Asociatia clerului creștin-ortodox din Marele Chicago“, celebrarea va include oficierea unei Sfinte Liturghii pan-ortodoxe, urmată de un banchet.

Președintia echipei care se ocupa de organizarea evenimentului este asumată de către Arhiepiscopul Nicolas Dahdal, paroh al Bisericii Sfantul Gheorghe, apartinand de Patriarhia Antiohiei, din Cicero (Illinois).

SUA: Marele Chicago hotarat sa isi serbeze Ortodoxia, dupa 125 de ani

Episcopul Paul al Eparhiei de Centru-Vest a Bisericii Ortodoxe din America (OCA) și alți ierarhi din Chicago, impreuna cu toti clericii ortodocsi din regiune vor co-sluji in cadrul Sfintei Liturghii.

Episcopului Irineu, din Episcopia Ortodoxă Sârbă a Americii de Est, ii va reveni partea de rostire a predicii. Va fi prezent corul pan-ortodox „Marele Chicago“.

SUA: Marele Chicago hotarat sa isi serbeze Ortodoxia, dupa 125 de ani

Prezența ortodoxă in Chicago isi are bazele undeva la sfârșitul anilor 1800, odata cu înființarea unei „comunități greco-slave“, care includea emigranți în special din Sparta și Corfu, Muntenegru și Herțegovina, precum și carpato-rusi și galicieni.

Astăzi, există aproximativ 80 de parohii ortodoxe in Marele Chicago. Un comitet pan-ortodox, reprezentând 20 de parohii, lucreaza deja la organizarea evenimentului.

Orașul Chicago este un centru important financiar și industrial al Americii de Nord, fiind de asemena cunoscut pentru diversitatea sa etnică, dar și pentru importanța sa în rețeaua de transport americană, având al doilea aeroport din SUA ca număr de pasageri, Aeroportul Internațional Chicago O'Hare rivalizând doar cu Aeroportul Internațional Atlanta. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
138
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14296 sec - PID: 8188