58

Nou cutremur in Turcia si Grecia: relatari ale Mitropolitului de Kos (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 9 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

FOTO: Insula Kos, Grecia

Licenta utilizare: By Paginazero (Own work (own photo)) [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons


Clerul și credincioșii din insula Kos, loviti de un nou cutremur...

În urma cutremurului puternic, cu o magnitudine de 6,7 grade, care a lovit Insula grecească Kos în noaptea de joi spre vineri, provocând două decese și pagube importante, Patriarhul Bartolomeu și-a exprimat sprijinul fata de clericii și credinciosii aflati pe insula.

Nou cutremur in Kos: relatari ale Mitropolitului local

In cadrul unei convorbiri telefonice pe care Patriarhul Bartolomeu a avut-o cu Mitropolitul de Kos și Nisyros, Natanael, vineri dimineata, acesta a tinut sa transmita urgent un mesaj de intarire, locuitorilor acestei insule.

Trebuie amintit faptul ca regiunea Kos, aflata in Grecia, apartine canonic de Patriarhia de Constantinopol. Kos este o insulă grecească în Insulele Dodecaneze, Arhipelagul insulelor Sporade, Marea Egee. Ea este mai aproape de Turcia continentală decât de Grecia. Insula are atât câmpii fertile cât și terenuri infertile, numarand 20.500 de locuitori. Site-ul oficial al Insulei poate fi vizitat aici: http://www.kos.gov.gr/default.aspx .

Nou cutremur in Turcia si Grecia: marturisire a Mitropolitului de Kos

Mitropolitul Natanael l-a informat pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu vizavi de unele daune mai importante. Intre acestea, se numara daunele provocate Catedralei Mitropolitane Sfantul Nicolae. De asemenea, s-au inregistrat daune importante si la Biserica Sfanta Parascheva de pe aceeasi insula.

Agentia Amen [http://www.amen.gr/article/minyma-sybarastasi-tou-patriarxi-vartholomaiou-stin-seismoplikti-niso-ko]  amintea, in plus, ca Patriarhul Bartolomeu a mai fost informat de către Primarul de Kos, M. Kyritsis, despre daunele provocate infrastructurii și constructiilor de pe insula, de cutremurul puternic inregistrat.

Nou cutremur in Turcia si Grecia: marturisire a Mitropolitului de Kos

In urma discutiilor telefonice, Patriarhul Bartolomeu transmitea, ulterior, o scrisoare în care își exprimă sustinerea și le ureaza preotilor si credinciosilor si, in general, locuitorilor și autorităților locale, sa aiba parte de o refacere rapidă si de vindecarea rănilor provocate de cutremurul dur care care a lovit insula Kos.

Sambata, insula Kos a Greciei a fost lovita de alte doua noi cutremure, cu distanta intre ele de doar cateva minute. Cu o zi inainte, un seism cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter se inregistrase pe aceeasi insula, produs în Marea Egee.(LONews)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
115
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07729 sec - PID: 25525