83

Cazul POMOHACI. LGBT mizeaza pe cartea cea mare

Publicat în urmă cu 10 luni, în Lonews, de lacasuriortodoxe
Fara vreun apropo neaparat la intrarea recenta pe scena din Sibiu a Pr. Cristian Pomohaci (vezi aici), se stie insa ca acolo unde intra un om care Il poarta pe Hristos in sufletul sau, totul se lumineaza.

Cazul POMOHACI. LGBT mizeaza pe cartea cea mare

Preotul lui Dumnezeu, fara indoiala este purtator al harului lui Dumnezeu si purtator al lui Hristos, numai ca in ultimul timp multi ajung sa se indoiasca pana si de asta. Presa laica ateista pare sa-si fi facut bine temele, pe parcursul acestor ani post-revolutionari. Asa incat, aparitia "cazului" Pomohaci - exact pe posturile de televiziune carora, altadata, acelasi parinte, din calitatea sa de mare artist, niciodata disociata de cea de preot si de marturisitor al lui Hristos, le raspundea la invitatie cu atat de mare bunavointa - nu mai mira pe nimeni. Merita sa vedem, insa, ce se intampla, de fapt, in aceasta noua lumina.

Brusc, cei ce se credeau pe ei insisi in Biserica, devin primii dispusi sa ridice piatra impotriva fratelui lor, auzind imediat pe dupa colturi: "nu stiu ce sa mai cred si cu preotii astia", bucurosi ca astfel sa-si justifice si propriile pacate, sau altii bucurosi sa-si vada roadele invidiei 'colegiale' de pana atunci; iar pe de alta parte, cei din afara, care se manifestau fatis pro-homosexualitate, ajung sa faca acelasi lucru, imediat ce aud ca un preot se presupune ca ar fi unul de-al lor, lovind si din aceasta pozitie in Biserica.

Pr Tanasescu (director Radio Dobrogea), reclamand faptul ca credinciosilor li se induce in mod constant sentimentul ca ar fi parte a unei comunitati majoritar-homosexuale:

"Toata lumea urla: Vai, Biserica e napadita de homosexuali! (...) Tu, care sustii homosexualitatea, Alina Mungiu Pippidi - care zici ca... ce avem noi cu casatoriile? - tu vii si blamezi un preot presupus homosexual?".

Vezi:  target="_blank"> POMOHACI. LGBT mizeaza pe cartea cea mare

Asistam, in mod sigur, la un caz fabricat ca raspuns imediat la votul romanilor pentru familia traditionala (intre alte cazuri asemanatoare), iar de raspunsul Bisericii in fata acestei noi provocari (aparent nu foarte insemnata), cu siguranta vor depinde viitoarele legi ale tarii, problema familiei traditionale nefiind nici pe departe una definitiv rezolvata - iar acest lucru nu este greu de inteles, remarcand evolutiile similare din tarile din jur. Se pare insa ca, prin acest caz, comunitatea de tip LGBT (homosexuali, transexuali, lesbiene) incearca sa-si joace cartea cea mare, discreditand modelele promovate in Biserica si incercand sa loveasca in membrii ei care se bucura de oarecare popularitate si, astfel, incercand sa-i lamureasca pe oameni de faptul ca ceea ce gruparile gay propun, deja ar exista chiar acolo unde ei se asteapta mai putin... 

...acum, scapati de sub regimul in care cuvantul "Dumnezeu" nu avea voie sa apara in presa, avem ocazia sa devenim buni marturisitori ai Sai.


"Cand unul dintre noi, sau dintre dvs credinciosii, este atacat, asa cum se intampla si vedem cu totii astazi, tine de datoria noastra, a tuturor, sa sarim in ajutorul lui. Nu mai taceti!" - era un strigat clar catre majoritate...

Cazul POMOHACI. LGBT mizeaza pe cartea cea mare

Suntem martorii unei evolutii cu totul neasteptate. Presa ateista si-a facut si continua sa isi faca, fara indoiala, temele. Spectatorii stirilor zilnice de show, practicate deja de atatia ani, astazi au ajuns la varsta la care isi pot spune cuvantul. Sa nu uitam, pentru ei, Biserica este cea care "a aparut la stiri", rezumata la: "un preot are inclinatii nesanatoase; imbulzeala la sfintele moaste; biserici in loc de scoli; bani in buzunarele preotilor". Pentru spectatorii formati astfel in perioada actualei revolutii ateiste, de dupa revolutia crestina din '89 (iar sondajele recente arata ca programele de stiri sunt urmarite de aproape 90% din cei care se uita la televizor!) Biserica devine, deci, principalul vinovat pentru toate. Insa, cel mai grav si periculos, este ca, deja de mai mult timp, dintre acesti oameni se formeaza si noul credincios: omul care jigneste, ataca, dispus sa loveasca primul cu piatra. 


"Filosoful Petre Tutea, este intrebat intr-o buna zi de un reporter:

   - Cum vedeti participarea romanilor de dupa Revolutie, la mantuirea lor?

   - Simplu, ducandu-se la biserica! Tot ce le spune stiinta, e bine, si sa nu-i lase cu gura cascata. Iar tot ce spune un popa din Cucuietii din Deal, sa considere adevar absolut. In Biserica se mantuiesc romanii!"
(vezi
href=" target="_blank"> )

Cazul POMOHACI. LGBT mizeaza pe cartea cea mare

Decizia Bisericii, in acest caz, asteptata deopotriva de lumea insetata de spectacolul ateist, din ambele parti, va fi cea careia ii revine pecetluirea actului familiei traditionale la care romanii, in majoritatea lor, cu incredere au subscris. Acum totul mizeaza pe cartea cea mare: un preot popular ortodox si un cantaret traditional de renume la nivel international - ce alta imagine mai convenabila a Romaniei in strainatate puteau gasi gruparile LGBT, pentru demonstratia lor mult asteptata, privind alinierea lumii moderne la "noile viziuni" si toleranta asupra pacatului?

Necredinta si indoiala pe care o seamana regulat fabricantii de astfel de cazuri vor trebui sa dispara, iar Iubirea si Mila lui Dumnezeu sa minuneze peste noi toti, pacatosii, ca rautatea si judecata oamenilor sa nu biruiasca bunatatea si milostivirea Sa cea nespusa! Fiindca romanii de astazi trebuie sa ajunga la adevar. Iar adevarul vine doar din Biserica. Dincolo de minciunile promovate regulat in presa si de indoiala semanata de ele, in special asupra clericilor (in prezent, Pr. Pomohaci, ca reactie imediata la acuzele presei, fiind oprit de la slujire), ei asteapta acum altfel de modele decat cele "sugerate" regulat de presa laica, avida nestapanit de show-ul scindarii si al luptei dintre noi. Ei asteapta sa vada, in sfarsit, un model de marturisire a iubirii si unitatii in fata agresivitatii anti-teiste, de sustinere fraterna si de impartasire cu Hristos!

Sfântul Apostol Pavel, in prima scrisoare pe care le-o trimitea corintenilor:

1. De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată.

Dupa aceasta vom recunoaste INTOTDEAUNA omul de la care vine adevarul...

Un articol de: KSLCatalin

(Ing. Catalin Ion, presedinte Asociatia Lacasuri Ortodoxe)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
349
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12835 sec - PID: 3505