67

Modelul monarhic de organizare politică are mulți susținători printre credincioși ortodocși, iar Biserica Ortodoxă Rusă ar putea lua parte la discuția restaurării monarhiei în țară, în cazul în care va începe o astfel de dezbatere. Acest lucru a fost declarat sâmbătă de președintele Departamentului pentru Afaceri Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Răspunzând la întrebarea prezentatorului emisiunii „Biserica și lumea“, pe postul de televiziune „Rusia-24“, privind declarațiile Patriarhului Ilia II al Georgiei, pe tema posibilitatii restaurării monarhiei în Georgia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Mitropolitul Ilarion a amintit, mai întâi, că Biserica Ortodoxă Rusă este „neutra“ în ceea ce privește puterea politică, atata timp cat aceasta nu contravine moralei creștine.

Mai apoi, Mitropolitul a continuat: „Există oameni în cadrul Bisericii noastre, grupuri de oameni, care luptă pentru restaurarea monarhiei, și cred că, dacă la un moment dat societatea noastră va fi pregatita sa discute aceasta problema, Bisericii ii va reveni partea cea mai activă într-o astfel de discuție".

Mitropolitul Ilarion a reamintit că, în forma monarhică de guvernare, monarhul "este uns de catre cler“ și „nu are doar mandatul alegătorilor de a guverna pentru o perioadă determinata; ci primește confirmarea de la Dumnezeu, prin Biserică, de a guverna".

Cu toate acestea, Mitropolitul vede un interes scăzut în ce priveste monarhia constituțională, aceasta din urmă având doar rol „decorativ“, în propriile sale opinii. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
121
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09245 sec - PID: 15098