42
FOTO: Celebrare in Vancouver, Canada, la 150 de ani
Licenta de utilizare: By Northwest (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Ieri, 2 iulie 2017, în toate bisericile ortodoxe din Canada a fost rostita o rugaciune speciala, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la crearea Confederației canadiene.

Dat fiind evenimentul amintit mai sus, Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Canada a pregătit o ectenie specială care, cu binecuvântarea tuturor episcopilor ortodocși din Canada, a fost rostita în toate bisericile ortodoxe.

Ectenia s-a citit in cadrul Slujbei Sfintei Liturghii, fiind indreptata catre Preasfanta Treime, ca rugaciune de multumire si ajutor pentru Canada, pentru aparararea poporului lui Dumnezeu, cat și a autorităților civile.

In rugaciune, clericii I-au mai cerut lui Dumnezeu pace profundă și durabilă, si ca El sa insufle în inimile credinciosilor dragostea pentru Biserica Sa sfântă Ortodoxă, viețile canadienilor sa fie in pace si curatenie, în toată evlavia și virtutea.

"Apara Doamne țara Canadei, cu ocazia aniversării a 150 de ani, de foamete, de ciuma, cutremure, inundații, foc, sabie, de navalirea altor neamuri asupra noastra, de războiul cel dintre noi" - s-a mai putut auzi in bisericile canadiene, la slujba oficiata ieri.
"Pastreaza familiile noastre în bunaintelegere si iubire, învață-i pe copiii noștri, condu-i pe tinerii nostri, fii sprijin pentru cei batrani, apara-i pe cei săraci, vindeca-i pe cei bolnavi, aminteste-Ti de cei osanditi, arata-le calea cea buna celor rataciti și uneste-i cu Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserica".
"Ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi marire inaltam Tatălului si Fiului și Sfantului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin." (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
162
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10298 sec - PID: 10452