91
Va prezentam mai jos, scrisoarea de clarificare transmisa Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe de catre PS Episcop Irineu [Duvlea], in format integral:

"Scrisoare de clarificare a Preasfințitului Episcop Irineu cu privire la decizia Sinodului OCA și ROEA (click aici)

Prea Cuvioși și Prea Cucernici Părinți, 30 Iunie 2017
Iubiți frați și surori întru Hristos Domnul,


Am așteptat câteva zile ca lucrurile să se așeze și să se creeze puțină liniște în urma deciziei nedrepte a Sinodului Bisericii Ortodoxe din America (OCA) și al Episcopiei Ortodoxe Române din America (ROEA) privind încriminarea mea abuzivă și nefondată.
Am primit și eu cu multă amărăciune și stupoare comunicatul oficial al OCA și ROEA cu privire la decizia luată împotriva mea la finalul unei așa-zise anchete care a făcut și obiectul suspendării mele de până acum din slujirea mea arhierească. Deși deznodământul acestei cercetări este unul atât de trist și nedrept, deși investigația la care am fost supus pe nedrept a fost una făcută într-un mod evident dirijat de la spate pentru a conduce la acest rezultat pe care astăzi îl înfruntăm, vreau să vă îndemn pe Dumneavoastră toți să nu vă pierdeți încrederea în DREPTATE!
Și vă spun aceasta gândindu-mă în aceste clipe de restriște numai la cuvintele Psalmistului care zice: “Înalţă-Te Cel ce judeci pământul, răsplăteşte răsplătirea celor mândri. Până când păcătoşii, Doamne, până când păcătoşii se vor făli? Până când vor spune şi vor grăi nedreptate” (Psalm 93,2-4)
În aceste momente de grea încercare și pline de amărăciune pentru sufletul meu, vreau să încerc să vă încurajez pe toți să continuați să mă păstrați în rugăciuni și pe mai departe în lunile ce vor urma.
Precum în fața lui Hristos, astăzi vreau să mă confesez în fața întregii Episcopii Ortodoxe Române din America și a dumneavoastră a tuturor, când spun și afirm cu toată responsabilitatea: decizia Sinodului OCA vine la capătul unei judecăți nedrepte, cu mult prea multe ilegalități și vicii de procedură asumate de cei care au decis atât de greșit în privința realităților evidente. Înțeleg în mod clar și dorința celor care timp de aproape doi ani de zile au lucrat împotriva mea, preoți si laici, unii dintre ei fiind chiar cei cărora eu le-am întins o mână și i-am salvat din situația lor de aici și din România pentru a trăi o viață decentă pe tărâm American. Le înțeleg pe toate, dar asta nu înseamnă că voi putea încuviința vreodată ura și nesăbuința cu care au acționat împotriva mea! Dumnezeu cel tare întru dreptate ne va judeca pe toți acolo unde nicio intervenție nu poate strâmba sub niciun fel Dreapta Judecată!
Iubiți frați si surori, dragi frati preoti,
De un lucru vreau să vă asigur pe toți astăzi, când sufletul îmi este atât de întristat: în fața lui Dumnezeu, voi rămâne și pe mai departe același Episcop slujitor și fierbinte rugător pentru frățiile voastre, mereu alături de inimile voastre!
Nu pot să recunosc decizia nedreaptă care a dus la suspendarea abuzivă și batjocorirea mea timp de aproape doi ani prin interpretarea părtinitoare a canoanelor Bisericii Ortodoxe, printr-un proces de tip inchizitorial, cu o sentință prestabilită cu mult timp înainte. Sunt o victimă a faptului că am promovat și susținut din toată inima și dragostea tot ce înseamnă spiritualitate și tradiție autentic românească în America, promovând unitatea tuturor românilor.
SUNT NEVINOVAT!
Așa-zisele „infracțiuni canonice grave” menționate în toate comunicatele OCA și ROEA nu sunt susținute de nicio dovadă și nu au fost prezentate niciodată în cadrul procesului și nici pe perioada investigației, ci doar au scopul de eliminare a mea din poziția de Episcop al ROEA.
Oare de ce Curtea Sinodală a OCA a stabilit că „detaliile problemelor privind incriminarea mea sunt de natură confidențială și nu vor fi făcute publice”? Oare cui folosește acest scandal privind eliminarea mea?
Vă rog și vă îndemn pe toți, iubiți credincioși și fii duhovnicești, la multă rugăciune în această perioadă în care avem nevoie de mult discernământ pentru a se dovedi și crede ADEVĂRUL. Dumnezeu și istoria îmi vor face dreptate.
„SUS INIMA ROMÂNI; EXISTĂ MÂNTUIRE!”.
Cu arhierești binecuvântări,

+Irineu
Episcop al Bisericii Ortodoxe,
Stareț și fondator al Mănăstirii Ortodoxe Române „Înălțarea Domnului” din Clinton, MI

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
161
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09152 sec - PID: 9124