78
FOTO, cu titlu informativ: Mitra (insemn episcopal)
Licenta de utilizare: By Badseed (Own work (Own photo)) [GFDL, CC-BY-SA-3.0 or CC BY-SA 2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Americii s-a pronunțat cu privire la situatia Episcopului Irineu (Duvlea - Episcopia Ortodoxă Română a Americii, de sub Patriarhia Rusa) - https://oca.org/news/headline-news/the-holy-synod-renders-decision-concerning-bishop-irineu-romanian-orthodox

În timpul intrunirii lor anuale, care a avut loc la Michigan în perioada 19-23 iunie 2017, membrii Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America au organizat o sesiune specială, prin care au convocat Curtea Sinodală, care l-a depus (demis) canonic pe Episcopul Irineu [Duvlea], Episcop Vicar al ROEA, din statutul și toate funcțiile sacre ale Episcopiei, scotandu-l din rândurile clerului și readucandu-l la statutul de simplu călugăr (laic).

In scrisoarea emisa de Preafericitul Părinte Mitropolit Tikhon al Episcopiei Ortodoxe Române a Americii (OCA, de sub Patriarhia Moscovei), se arata:

"Sfântul Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America și-a încheiat intrunirea, care a avut loc în ultima săptămână la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Rives Junction, Michigan [USA].
Una dintre cele mai dificile sarcini ale acestei întâlniri, a fost convocarea Curții Sinodale, la Biserica Ortodoxă Sfantul Dimitrie din Jackson, Michigan, pentru luarea in considerare a acuzațiilor - legate de infracțiuni canonice - aduse la adresa Episcopului Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Americii [OCA, de sub Patriarhia Moscovei], Episcopul Irineu.
După o deliberare intensa, cu rugăciune, Curtea Sinodală a stabilit că Episcopul Irineu este depus din treapta de episcop, scos din rândurile clerului și readus la statutul de simplu călugăr. 
(Preasfințitul Arhiepiscop Nathaniel, Arhiepiscop de Detroit și Episcopia Română, nu a participat la decizia Curții Sinodale din cauza bolii și nu a votat în cadrul deliberării, increzator că Duhul Sfânt îi va ghida pe ceilalți episcopi. El a fost informat despre decizia sinodală, după ce a fost pronunțată.)
Detaliile chestiunilor care au condus la convocarea Curții Sinodale sunt confidențiale și nu vor fi publicate.
Sfântul Sinod a luat această decizie cu multă durere, dar cu convingerea că a fost o acțiune necesară atât pentru mântuirea actualului călugăr Irineu, cât și pentru păstrarea bunei ordini și a stabilității turmei lui Hristos". [Extras din scrisoarea semnata de Arhiepiscopul Tihon de Washington, Mitropolit al Americii și al Canadei - LONews].
VEZI si:


Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
168
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0994 sec - PID: 10659