123
FOTO: Athoniada
Licenta de utilizare:See page for author [Public domain], via Wikimedia Commons

Un film documentar despre școala ecleziastica athonită intitulata „Athonias“ (Athoniada) a fost prezentat și premiat la Festivalul de Film Documentar din Atena, dintr-un total de 287 de filme de scurt metraj.

Filmul spune povestea unui preot care a studiat la Athonias. Viața sa daruita lui Dumnezeu este prezentata ca un fel de ascensiune catre vârful Muntelui Athos.

Capturile unor vederi unice asupra vieții atonite, studiile din Athonias, precum și natura Muntelui Athos, împreună cu gândurile pioase și citatele din Scriptură, ii permit spectatorului să patrunda în viața de rugăciune care ii insufla pe studenții din Athonias.

Acest film, care poate fi vizualizat si in pagina de fata, este disponibil in limba romana.
„Athonias“, un seminar pentru tineri, a fost fondat în anul 1748, la inițiativa Patriarhului Chiril V al Constantinopolului. Primul rector a fost Eugen Vulgaris, profesor de filozofie, care a devenit ulterior Arhiepiscop de Korsun.

În această școală a învățat, de asemenea, Sfântul Cosma al Etoliei și Sfantul Atanasie din Paros. Școala avea 170 de incaperi, o sală de mese, o biserică, o bibliotecă și o sală mare.

După 1809, școala a fost închisă. În 1844, o nouă scoala „Athonias“ a fost deschisa în Kareia. La mijlocul secolului al XX-lea, „Athonias“ s-a mutat în locația actuală, în aripa de vest a Schitului Sfantul Andrei, in Careia. Pe lângă aspectele prevăzute de programa în vigoare în Grecia, aici sunt studiate teologia, muzica bisericească și iconografia. Este demn de menționat ca aici studiaza tineri din Grecia și Cipru, dar, de asemenea, români, rusi, albanezi și de diferite cetatenii. (LONews)

width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen="" mozallowfullscreen="" allowfullscreen="">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
81
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16867 sec - PID: 20513