58
FOTO: Fanar - Liceul grecesc din Istanbul
Licenta de utilizare: By SALTOnline from Istanbul, Turkey [No restrictions], via Wikimedia Commons

Sâmbătă, 24 iunie 2017, Patriarhul Bartolomeu a primit-o la Fanar pe Teresa Suez, mama a celor doi frati Iacob si David, în vârstă de 33 și respectiv 29 de ani, oferindu-i acesteia mângâiere și susținere prin rugăciunile sale, conform publicatiilor Amen [ http://www.amen.gr/article/patriarxiki-sybarastasi-stin-ponemeni-mana-pou-exase-ta-dyo-paidia-tis-foto ] si Hurriyet [ http://www.hurriyetdailynews.com/three-killed-in-fire-in-istanbul-hotel-due-to-locked-fire-escape.aspx?pageID=238&nID=114312&NewsCatID=341 ].

Cu câteva zile inainte, cei doi fii ortodocsi, aflati într-un pelerinaj la Constantinopol, si-au pierdut viata în urma unui incendiu izbucnit in hotelul in care acestia se aflau.

Treizeci și cinci de persoane au fost evacuate, o persoană a murit în drum spre spital, iar două persoane au fost găsite în interiorul hotelui: Iacob și fratele său, David. Ieșirile de urgență ale hotelului au fost blocate.

Cu o zi înainte de tragedie, dimineata, cei doi tineri proveniti dintr-o familie ortodoxă de origine palestiniano-libaneză, vizitasera Hagia Sofia și Biserica Sfanta Irina și intenționau să viziteze, in ziua urmatoare, Patriarhia.

De îndată ce a auzit vestea, Patriarhul și-a exprimat solidaritatea cu mama celor doi tineri si cu familiile lor din Chile, in urma calvarului de identificare a trupurilor acestora. O slujba a fost oficiata imediat dupa aceasta, pentru odihna sufletelor celor doi, de catre clerici patriarhali (Ambrozie si Nifon). Familia a fost apoi întâmpinata de Patriarh, la sediul din Fanar, ocazie cu care a fost oficiata o alta slujba, după care Patriarhul Bartolomeu și-a exprimat sustinerea, în numele Bisericii, asigurând-o de rugăciunile Sale.

Conform publicatiei Orthodoxie [ http://orthodoxie.com/deux-jeunes-freres-orthodoxes-chiliens-tues-dans-un-incendie-a-constantinople/ ], inainte de a pleca, el a facut unele daruri Teresei, în memoria celor doi fii ai sai. Trupurile neinsufletite ale celor doi frati au fost repatriate în Chile, luni, 26 iunie 2017, iar înmormântarea lor a avut loc in aceasta dimineata. Iacob era inginer, a studiat teologia si și-a petrecut mai mulți ani în Grecia, studiind greaca și vizitand diferite mănăstiri. David calatorise pentru prima oara in Europa. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
194
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11569 sec - PID: 4648