34

Mare sarbatoare in Delta Dunarii - 8 iulie (INVITATIE)

Publicat în urmă cu 11 luni, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Sunteti invitati, in zilele ce urmeaza, la sit-ul arheologic al Cetatii Halmyris - un loc istoric care merita, cu adevarat, sa fie vizitat!

Ziua de 8 iulie, in Biserica Ortodoxa Romana, este o ziua speciala destinata cinstirii Sfintilor Mucenici Epictet si Astion (click aici),

Sfintii Epictet (preotul) si Astion (monahul) sunt sfintii cu cele mai vechi sfinte moaste descoperite vreodata la noi in tara. Sfintele moaste se afla permanent, intregi, in Sfanta Manastirea ortodoxa Halmyris, din Murighiol - Tulcea (click aici).

Cei doi mari sfinti au primit cununa de martiri ai lui Hristos, în ziua de 8 iulie, anul 290. Viața și pătimirile sfinților mucenici au fost consemnate în Acta Sanctorum, fiind incluși și în Sinaxarele Bisericii Universale încă din primul mileniu creștin.


Aceste odoare de mare preț au ieșit la iveală în vara anului 2001. Tămăduirile și minunile sfinților, așa cum apar în Acta Sanctorum, ni-i înfățișează pe aceștia, nu doar ca pe mucenici, ci și ca pe mari doctori fără de arginți.


După descoperirea sfintelor moaște, în anul imediat următor, 2002, s-a sărbătorit întâiul hram, iar în anul 2004, Părintele protos. Iov, starețul Mânăstirii Halmyris, a început ridicarea unui paraclis. În paralel, s-a început lucrul la demisolul Bisericii celei mari a Sfintei Mânăstiri, conceput special pentru a adăposti moaștele celor doi sfinți.


Din anul 2008, moaștele întregi ale Sfinților Mucenici Epictet și Astion, această comoară de mare preț, atât pentru România, cât și pentru întreaga creștinătate, sunt asezate spre închinare în Sfânta Mânăstire Halmyris. În prezent, lucrările la construcția Sfintei Mânăstiri continuă.


Sunteti invitati, la sfarsitul acestei saptamani, sa va bucurati participand la Zilele Sfintilor Epictet si Astion (8-10 iulie), in imediata apropiere a sit-ului arheologic al fostei Cetati Halmyris - un loc istoric care merita, intr-adevar, sa fie vizitat!

Asociatia Lacasuri Ortodoxe a pornit in urma cu mai multi ani o campanie de sustinere a lucrarilor efectuate in cadrul acestei sfinte manastiri, manifestata si centrata in acest an pe sustinerea etapei de acoperire a sfantului lacas. Afla mai multe, dand click AICI!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
130
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10445 sec - PID: 15098