34
FOTO: Tesatura macrame
Licenta de utilizare:By Jomegat (Own work) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Pe 18 iunie 2017, in Eparhia ortodoxa de Crimeea si Simferopol, a fost vernisată o expoziție de icoane unice, in Biserica locală Sfantul Nicolae Facatorul de minuni, conform unui raport eparhial [http://crimea-eparhia.ru/index.php/28-events/alushta-2013/10717-ego-rukami-vyazhut-angely].

Este vorba despre lucrarile artistului Vladimir Denscikov, singurul om din lume care creează icoane din fire de in.

Expoziția cuprinde douăzeci de opere ale lui Denscikov, intre care Sfânta Treime, Sfantul Alexandru Nevsky, Icoana Maicii Domnului Kazan, Sfanta Olga, fiecare icoană bucurandu-se de o reprezentare proprie unica. Autorul icoanelor - Artist Popular al Ucrainei, Lucrator de Onoare al Artei in Crimeea, academician onorific al Academiei de Științe din Crimeea și profesor - Vladimir Denschikov este și fondatorul acestui nou tip de iconografie.

Pur și simplu, cu mâinile sale, fără a folosi alte mijloace tehnice, a creat sute de icoane unice. Denschikov lucrează la această tehnică de colaj in macramé (dantela impletita din fire groase) de peste 30 de ani. Tot ce se vede in icoane - detaliile și îmbrăcămintea sfinților - este creat în întregime din fire de in. Fiecare nod este legat de mână0 și însuflețit de căldură și dragoste de către iconograf.

Materialul pentru icoane nu a fost nici el ales accidental, autorul sustinand ca acesta resprezinta cel mai simplu, curat, accesibil și durabil material, pe care il asociaza cu Ortodoxia.

Toate icoanele sale sunt realizate conform canoanelor Bisericii și binecuvântate de Biserică. Înainte de a lucra la creațiile sale, el postește, se roagă și se impartaseste. Lucrarile sale primesc binecuvantarea Mitropolitului local Lazar si a parintelui sau duhovnicesc.

În funcție de mărime, realizarea unei icoane poate dura de la câteva luni până la câțiva ani, dar munca care consumă mult timp îi aduce artistului o bucurie deosebită.

Soția lui, Natalia Deschikov, îl ajută in realizarea icoanelor. Lucrarea sa unică este cunoscută la nivel internațional, fiind inclusă în expoziții din Moscova, Sankt-Petersburg, Kiev, Samara, Tula, Simferopol, Yalta, Ungaria, Austria și Germania.

Actuala expoziție, "Tesatura Sfanta", ramane deschisa până în octombrie.
frameborder="0" allowfullscreen="">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
100
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13235 sec - PID: 24014