29

Au fost canonizati Noii Sfinti Mucenici din Piva

Publicat în urmă cu 11 luni, în Lonews, de lacasuriortodoxe

FOTO: Sigla Biserica Ortodoxa Sarba
Licenta de utilizare: By Source (WP:NFCC#4), Fair use, Link

La Sărbătoarea celei de-A Treia Aflari a Capului Sfantului Ioan Botezătorul, pe 7 iunie 2017 (dupa calendarul vechi Iulian), Preasfințitul Ioanichie, Episcop de Budim și Niksic, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica-memorial din orașul Dola, in zona Piva.

Un număr mare de clerici și ieromonahi din eparhie a participat la slujba, alaturi de numeroși credincioși rugători.

În timpul Sfintei Liturghii a avut loc si Slujba Canonizarii Noilor Sfinti Mucenici din Piva, în urma unei decizii a Adunării Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe din sesiunea de primăvară. Prin urmare, noi nume au fost trecute in randul sfintilor calendarului ortodox.

Prin acest act, au fost canonizate victimele crimelor din regiunea Piva, in ale cărei sate, in perioada 6-12 iunie 1943, au fost ucisi peste 1290 de oameni nevinovati, de catre "Divizia [nazistă] Printul Eugen" care includea un număr mare de etnici volks-germani și ustashi bosniaci.

Intre cei ucisi, s-au numarat 549 de copii și tineri cu varste până in 20 de ani. Doar în satul Dola, pe 7 iunie 1943, au fost împușcate 522 de persoane, din care 109 copii cu vârste sub 15 ani. Satul Dola, cel mai mare loc de execuție din această zonă, a devenit un loc de amintire universală a martirilor din Piva. Ziua lor de amintire va fi pe 7 iunie, conform informatiei transmise de Episcopia sarba de Budim-Niksic [http://www.spc.rs/eng/new_martyrs_piva_canonized]. La adresa amintita anterior puteti gasi si cateva  fotografii realizate in cadrul slujbei. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
102
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08842 sec - PID: 23659