34

Peste 60 de muzicieni, cântăreți, cercetători, compozitori, dirijori, și muzicologi din 17 țări s-au alăturat membrilor Societății Internaționale de Muzică Ortodoxă (ISOCM), pentru cea de-a 7-a Conferință privind Muzica Ortodoxă, in perioada 6-11 iunie 2017.

Au fost inregistrate 33 de prezentări, explorând tema conferinței "Liturghie și muzică", printr-o varietate de subiecte și tradiții muzicale.

"Această conferință a oferit, probabil, ocazia unora dintre cele mai bogate și mai diverse comunicări", a spus Pr. Ivan Moody, președintele consiliului de administrație al ISOCM.
"Tema amplă a Liturghiei și Muzicii a reprezentat scanteia reflecțiilor asupra multor aspecte diferite ale modului în care aceste două concepte interacționează".

Pe scurt, prezentările au inclus:
Tipuri vocale și melodii în tipicul Sfântului Sava
Experiențe muzicale liturgice ale albanezilor din Italia
Variante de cântari românești la Sărbătorile Maicii Domnului
Transpunerea valorilor artei bizantine în Rusia și Coreea
Reflecții asupra muzicii liturgice și para-liturgice finlandeze
Prezentările au inclus, de asemenea, reflecții asupra lucrărilor compozitorilor selectați: Alexander Raskatov din Rusia, Alexsander Knaifel din Rusia, Egon Wellesz din Austria-Regatul Unit și Pr. Serghei Glagolev din America.

"Am fost pentru a treia oară la un eveniment ISOCM și a fost fantastic să învăț despre varietatea corala și despre domeniile studierii diferitelor tradiții naționale", a declarat Margaret Haig, dirijoarea Corului din Londra, Marea Britanie. 
"Slujbele la care am cântat impreuna și concertul au adăugat atât de mult experienței mele generale".

"Ne-am bucurat de o conversație și de un timp de socializare, în care temele apărute în cursul Conferinței au fost discutate într-un mod mai relaxat, s-au realizat contacte și s-au planificat proiecte", a menționat Pr. Ivan, adăugând: 
"Un mod perfect de a începe al doilea deceniu al existenței ISOCM".

Prezentarile din cadrul conferintei vor fi publicate și disponibile pentru cumpărare. Planurile pentru simpozioane și atelierele regionale au fost finalizate deja pentru 2018, în timp ce următoarea conferință bianuală ISOCM este programată pentru iunie 2019, in Joensuu, Finlanda.

Aflați mai multe despre ISOCM și puteti deveni membru, aici: http://www.isocm.com/.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
41
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09487 sec - PID: 27212