41

Biserica Scientologica cercetata din nou pentru afaceri ilegale (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 11 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
FOTO: cu rol de prezentare
Licenta de utilizare: Creative Commons CC0

Doi membri ai filialei din Sankt Petersburg a Bisericii Scientologice au fost puși în detenție preventivă de către instanța locală, în timp ce grupul se confruntă cu acuzații privind activități ilegale in afaceri și distribuirea de materiale extremiste în Rusia.

Biserica Scientologica din Sankt Petersburg a fost cercetată pentru castigarea a 276 milioane de ruble (4,83 milioane de dolari) din cursuri și programe comerciale ilegale.

De asemenea, Curtea Districtuală Nevsky a decis ca șeful departamentului de probleme oficiale al grupului, Anastasia Terentyeva, și contabilul S. Aliev, să fie plasati în custodie timp de două luni, a raportat TASS.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a reținut în total cinci persoane, în timpul cercetarilor efectuate la biroul Bisericii Scientologice, marți. Nivelul restricțiilor prealabile in cazul celor trei suspecți a rămas sa fie decis in instanta, in aceste zile.

De asemenea, anchetatorii au confiscat cărțile fondatorului mișcării, L. Ron Hubbard, de la sediul grupului, intrucat aceasta literatură este considerata extremista în Rusia.

Cazul penal împotriva Bisericii Scientologice a fost legat de activități ilegale in afaceri, suspectare de incitare la ură și organizarea unui grup extremist.

Apărarea a susținut în instanță că Biserica Scientologică din Sankt-Petersburg nu a avut altă opțiune, decât să opereze ilegal, din cauza respingerii cererii sale de înregistrare.

Articolul RT citat in pagina de fata [https://www.rt.com/news/391299-scientology-illegal-business-russia/], mai aminteste si doua alte articole recente pe marginea acestei grupari: unul sub titlul "Copiii expusi la scientologie, prin programele antidrog din Londra" [https://www.rt.com/uk/372750-scientology-schools-drug-program/], si un altul legat de o clinica de dezintoxicare din Germania, care masca o biserica ilegala scientologica [https://www.rt.com/news/352871-scientology-germany-drugs-campaign/].

La începutul lunii martie 2017, Serviciul Federeal de Securitate al Rusiei a cercetat și un centru de diabetici și de scientologie din afara Moscovei, în legătură cu ancheta din Sankt Petersburg. Anchetatorii cred că Biserica Scientologica din Sankt Petersburg a fost implicată în afaceri ilegale inca de la începutul anului 2013.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
65
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09118 sec - PID: 25525